1050 Ti DDR4 sisteme anakart, işlemci, RAM önerisi

Bütçe
6K-7K

WILL BYERS

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Austin, TX
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 TI
İntel i5-3470
8+8 RAM
1 TB TOSHİBA HDD
500 GB SEAGATE HDD
240 GB SANDISK SSD
120 GB JAMESDONKEY SSD
Arkadaşlar halihazırda DDR3 bir sistemim var. Sistemimi DDR4 bir sisteme upgrade edeceğim. Bütün parçalarım neredeyse yeni alınmış. İşlemci olarak Ryzen düşünüyorum.
  • 500W gameforce PSU.
  • GTX 1050 Ti ekran kartı.
  • SanDisk 240GB SSD.
  • James Donkey 120 GB SSD.
  • Seagate 500GB HDD.

Bence sistemi tamamen satıp baştan bir şey dizmeniz daha iyi olur.

Arkadaşlar halihazırda DDR3 bir sistemim var. Sistemimi DDR4 bir sisteme upgrade edeceğim. Bütün parçalarım neredeyse yeni alınmış. İşlemci olarak Ryzen düşünüyorum.
  • 500W gameforce PSU.
  • GTX 1050 Ti ekran kartı.
  • SanDisk 240GB SSD.
  • James Donkey 120 GB SSD.
  • Seagate 500GB HDD.
Bütçe nedir?

Sanırım maksimum çıkabileceğim 6 bin veya 7 bin

Alan olmaz diye düşünüyorum DDR3 parçalarını. Yok paraya satmak istemiyorum.

Eğer sıfır bir sistem almayı düşünüyorsanız, Ryzen 5 5600X işlemcisi iyi bir seçenek olabilir. Fiyatına göre performansı gerçekten tatmin edici. Bu işlemci, günlük kullanım ve oyun için rahatlıkla yeterli olacaktır.

RAM tarafında ise 16 GB (8x2) 3200 MHz CL16 bir kit, hem hız hem de genel performans açısından işinizi görecektir. RAM'leri çift kanal (8x2) kullanmaya dikkat edin, çünkü AM4 soketli anakartlarda bu, özellikle performansı etkileyen önemli bir faktör.

Anakart olarak Biostar B550M-HDV mATX modelini tercih edebilirsiniz. Fiyat/performans açısından gayet iyi bir seçenek. Küçük yapısına rağmen gerekli tüm özellikleri barındırıyor ve sisteminize stabilite katacak. Ayrıca, ileride yükseltme yapacak olursanız, yeterli esnekliği de sunar.

Eğer sıfır bir sistem almayı düşünüyorsanız, Ryzen 5 5600X işlemcisi iyi bir seçenek olabilir. Fiyatına göre performansı gerçekten tatmin edici. Bu işlemci, günlük kullanım ve oyun için rahatlıkla yeterli olacaktır.

RAM tarafında ise 16 GB (8x2) 3200 MHz CL16 bir kit, hem hız hem de genel performans açısından işinizi görecektir. RAM'leri çift kanal (8x2) kullanmaya dikkat edin, çünkü AM4 soketli anakartlarda bu, özellikle performansı etkileyen önemli bir faktör.

Anakart olarak BIOSTAR B550M-HDV mATX modelini tercih edebilirsiniz. Fiyat/performans açısından gayet iyi bir seçenek. Küçük yapısına rağmen gerekli tüm özellikleri barındırıyor ve sisteminize stabilite katacak. Ayrıca, ileride yükseltme yapacak olursanız, yeterli esnekliği de sunar.

Bütçe 6 bin 7 bin arası dedim. Ryzen 5 5600 çok pahalı. İkinci el olarak ne düşünüyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı