1050 Ti düşük ekran kartı kullanımı ve FPS

Şamil Arı

Centipat
Tüm oyunlarda ekran kartı kullanımı en fazla %20-25 arası oluyor. Sorunu çözemedim. Eskiden rahatça oynadığım oyunları, FPS droptan oynayamaz hale geldim.
İşletim sistemim:
İşlemci: AMD A8 5600K 3.6 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA 1050 Ti.
RAM: HyperX 2*4 8 GB RAM.
Depolama: Kingston 120 GB SSD. (Windows yüklü)
Anakart: ASUS a58m-a/Usb3.

Ne oldu arkadaş birden bu ekran kartına ... Eskiden 150 FPS aldığım oyunda 20 FPS alıyorum(CS:GO). Bilgisayarı sıfırlayıp CS 1.6 indirdim onda bile 20 FPS alıyor. Ekran kartı çalışmadığı için ısınmıyor bile görselde gördüğünüz gibi.
Ekleme: İşlemci çok ısındığı için termal macun uyguladım sorun çözülmedi.

Dosya Ekleri

• gpu.png
    716,4 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal bir arıza olabilir mi? Normal değil çünkü. Sürücüler güncel mi bir de?
Sürücülerim güncelkende değilkende durum böyle.
Darboğaz oluyor ve birçok oyunda ekran kartınını kullanmıyor.
Darboğaz bir anda olan bir şey değil diye biliyorum. Uzun süre normal kullandım . Ayrıca darboğaz testi de çok yüksek çıkmadı.
DDU ile ekran kartını güvenli kartta silip tekrar temiz kurulum yapmayı denediniz mi ?
Evet denedim.

Dar boğaz problemi var çok bariz.İşlemci kullanımı çok yüksek.O.C tavsiye etmem ama sizin yapmanız şart yoksa kurtarmaz hiçbir türlü.
Şöyle bir baktımda işlemciniz Apu acaba gpu olarak işlemci içindekinimi kullanıyor.Bu kadar kötü performans vermemeli bu işlemci.
Bu arada ayarlarınız nasıl?
Ve sorun CsGo damı birtek?

Son düzenleme:
Bu dediğiniz şey eğer öyleyse nasıl değiştirebilirim?

Sorun tüm oyunlarda aynı.

Öncelikle MSConfig'e gidip işlemci sayısını en yüksek değeri seçin. Görev yöneticisine gidin performans seçeneğinden işlemci üzerine basın orada çekirdek sayıları yazar o ekranın ssni atın. Benchmark testine sokun. İnternetteki değerler ile karşılaştırın. BIOS ayarları ile son zamanda oynadınızmı. BIOS'u default ayarlara alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…