1050 Ti düşük FPS ve drop sorunu

TahaBerk1905

Hectopat
Ekran kartım çoğu oyunda olması gerekenden daha az FPS alıyor. İşlemcim ile uyumunu öğrenmek için (i5 7400) darboğaz testi yaptım, yüzde 1 gibi bir sonuç çıktı. Sıkıntı neyde olabilir?

darboğaz.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

• Ekran kartı sürücünü bu siteden güncelle.
  • NVIDIA denetim masası üzerinden her şeyi performansa göre ayarla. Bu video da anlatıyor.
  • Oyunu SSD tut.
Böyle sitelere aldırış etmeyin. FPS değerlerini, sıcaklık değerlerini paylaşırsanız iyi olur.

Arkadaşın dediği gibi ayrıyeten OCCT veya MSI Afterburner üzeriden sıcaklıkları paylaşın.

MSI AfterBurner programı ile oyun içi verilerinizi inceleyin. Belli bir süre oynadıktan sonra ekran görüntüsünü alıp buraya atabilirsiniz. Sıcaklık, GPU ve CPU kullanımları gibi değerleri beraber inceleyebiliriz böylece. Ek olarak ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi unutmayın.

Onun haricinde, hangi oyunda kaç FPS aldığınızı söyler misiniz?

Driverleriniz güncel mi? Ayrıca sıcaklık değerlerini inceleyin lütfen. İşlemciniz ile ekran kartınız arasında çok uyumsuzluk çıkacağını düşünmüyorum.

Driverlarım güncel şimdi tekrardan kontrol ettim. Şimdi de MSI Afterburner yüklüyorum ısınmaları falan görmek için.
MSI Afterburner programı ile oyun içi verilerinizi inceleyin. Belli bir süre oynadıktan sonra ekran görüntüsünü alıp buraya atabilirsiniz. Sıcaklık, GPU ve CPU kullanımları gibi değerleri beraber inceleyebiliriz böylece. Ek olarak ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi unutmayın.

Onun haricinde, hangi oyunda kaç FPS aldığınızı söyler misiniz?

Şimdi yükledim. Çoğu oyunda düzgün FPS'ler alıyorum ancak son yüklediğim Battlefront 2'de 1050 Ti ile 60 FPS civarı almam gerekirken droptan hareket dahi edemiyordum. Valorant'ta ise 200 civarı alıp arada sırada drop giriyor.

Driverlarım güncel şimdi tekrardan kontrol ettim. Şimdi de MSI Afterburner yüklüyorum ısınmaları falan görmek için.

Şimdi yükledim. Çoğu oyunda düzgün FPS'ler alıyorum ancak son yüklediğim Battlefront 2'de 1050 Ti ile 60 FPS civarı almam gerekirken droptan hareket dahi edemiyordum. Valorant'ta ise 200 civarı alıp arada sırada drop giriyor.
Bende de 1050 Tİ var birde yanında i7 3770 işlemci, Battle Front hiç oynamadım fakat Valorantta 180-200 fps alıyorum ultra ayarlarda, Pubg Lite en yüksek ayarlarda görüntü muhteşem neredeyse 100-140 fps alıyorum. İsterseniz canlı canlı testlerini izletebilirim tam olarak anlamak için. Fakat eklemek isterim ki cidden anormal bir durum var, ısınma sorununu kontrol ettikten sonra sonuçları yazarsanız daha anlaşılır olur. Eğer ısınma kaynaklı bir problem yoksa direkt olarak ekran kartınızda sorun olabilir.

Değerler genel olarak normal gözüküyor ama anlık çok feci droplar giriyor. Genel olarak 70-100 arası FPS alırken çatışma ortamına girince 1-2 saniye aralıklarla arka arkaya droplar girmeye başlıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    825,1 KB · Görüntüleme: 88
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı