1050 Ti Günümüz İçin Yeterli mi?

RX 570'in bile gerisinde kalıyor 1050Ti gerisini sen düşün bence. Arkadaşın da dediği gibi en kötü RX 570 8 GB olacak elinde. Fazla oyun oynamam ama yine de elimde güçlü kart olsun dersen RX 570'in 4 GB modeli de yeterli.

GTX 1050 Ti nesli için halen daha yeterli performansı sunabilen bir kart. Eğer kenar yumuşatma ayarlarını abartmaz (tavsiyem kapalı olması) ve yine doku paketlerini abartmazsanız bir çok oyunda 1080p Yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz. Fakat ekran kartını satıp, yükseltmeni gerektirecek bir zorunluluk yok şu dönemde eğer ben AAA oyunları Ultra ayarlarda açmadan duramam demiyorsan.

Çoğu kişinin de belirttiği gibi sana bağlı bir durum. Aynı ekran kartına sahip birisi olarak belirteyim, genel olarak rekabetçi oyunlar oynadığımdan dolayı görüntü kalitesinden ziyade akıcılığa önem veriyorum. Grafik ayarlarını düşürüp maksimum FPS değerini yakalamaya çalışıyorum. Arada sırada oynadığım diğer tarz oyunlarda da grafik takıntım olmadığından, hangi ayar bana akıcı oynatacaksa o ayarları kullanıyorum. Ekstra olarak ise şuan günümüzde AAA olarak geçen oyunları oynamadım diyebilirim.

Bana göre o fiyata RX 570 alırım. Bende 1050ti alıcaktım iyi bir araştırma sonucu RX 570 aldım ve performans konusunda açık ara önde. Fiyat konusunda çok fark yok.

Şu an 1050 Ti günümüz için yeterli mi yoksa ekran kartı yenilemeli miyim?
Kesinlikle sıfır olarak alınmamasi hatta ikinci el olarak bile alinmamasi gereken bir kart daha önceden alındıysa oynadiğin oyuna göre değişkenlik gösterir yeni çıkan oyunlari oynatmaz can sıkar Cs:go ve Lol gibi oyunlar rahat oynatir.

Kişiye göre değişir diye zaten en başta belirttim.

750Ti ile hala oyun oynayan adamlar var bu dünyada şahsen gördüm. Napalım yani 1050Ti ve alt gücündeki kartları çöpe mi atalım?

Günümüz için yeterli? Buna GTX 1050-Ti bile güler.
Gülmeye gerek yok bence. Metro exodus gibi bir oyunda medium ayarlarda 1080p de ortalama 60 fps veren bir karttan bahsediyorsak günümüz için yeterlidir. Sen illa 1440p ya da 2160p ultra ayarlarda oynamam lazım diye diretirsen ya oyun konsolun vardır yada i9-9900k işlemciye 2080 ti ekran kartı takmışsındır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…