1050 Ti+i5 3470 Sistem için oyun tavsiyesi

Attığınız videodaki testte Ryzen 9 5900X ve 32 GB RAM kullanılmış. Arkadaşta i5 3470 var ve 8 GB RAM'i var ise takılmalar yaşayabilir. Yine de 30 FPS'in üzerinde oynayabileceğini düşünüyorum.
Düşük ayarlarda aynı olur. Ryzen 9'u ve 32 GB RAM'i 100'de 100 kullanmıyor sonuçta. Düşük ayarda 2 sistemde de aynı kullanacak.

Öyle diyorsanız öyledir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle linkde bırakayım arkadaşa daha çok yardımcı olur. Bu sistem aynı arkadaşın sistemiyle neredeyse.

Bu arada niye şaşırdınız anlamadım. Bu iş böyle. Ryzen 9 ve 32 gb ram kendini en yüksek ayarlarda ve çözünürlüklerde gösterir. Düşük ayarda oyun atıyorum Ryzen 9'un yüzde 20'sini kullanıyorsa i5 3470'in yüzde 80'ini kullanır. Yani 2 işlemcide yeterli geleceği için benzer performans gösterir. Ama ekran kartı 1660super olsaydı mesela yüksek ayarlarda ve çözünürlüklerde i5 3470 ve 8gb ram besleyemezdi tabi.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Böyle linkde bırakayım arkadaşa daha çok yardımcı olur. Bu sistem aynı arkadaşın sistemiyle neredeyse.

Bu arada niye şaşırdınız anlamadım. Bu iş böyle. Ryzen 9 ve 32 GB RAM kendini en yüksek ayarlarda ve çözünürlüklerde gösterir. Düşük ayarda oyun atıyorum Ryzen 9'un yüzde 20'sini kullanıyorsa i5 3470'in yüzde 80'ini kullanır. Yani 2 işlemcide yeterli geleceği için benzer performans gösterir. Ama ekran kartı 1660 Super olsaydı mesela yüksek ayarlarda ve çözünürlüklerde i5 3470 ve 8 GB RAM besleyemezdi tabii.

İlk attığınız videoda şehir içindeyken 40-50 FPS veriyordu. Oyunu kendim oynamadım şehir içinde ya da dağlık bir alanda çok fark oluyor mu bilmiyorum ama olacağını tahmin ediyorum. İkinci attığınız videoda dağlık alanda 40 FPS veriyor.

Mesela şu videoya bakarsanız şehir dışındayken 40 FPS veriyor ama şehir içinde 30'un altına düşüyor ve sıklıkla drop oluyor:

i5 3470 8 GB ve Ryzen 9 5900X 32 GB arasında düşük ayarlarda elbette fark olur ama Ryzen'de 80-90 FPS olur, i5'de 30 olur demiyorum. Ryzen'de stabil 40 FPS olurken, i5'de 30-40 arası olur bazen de 30'un altına düşebilir. Zaten 30'un üstünde olacağını demiştim.

Oyun biraz pahalı. Arkadaşa 40-50 FPS'de zevk alarak oynayabileceğini söylemek bana göre pek doğru olmaz. 200-300₺ verip zaman zaman 30'un altına düşerek, drop yiyerek oynamak pek hoş olmaz bence.

Başka tavsiye verecek var mı?
Attığınız videodaki testte Ryzen 9 5900X ve 32 GB RAM kullanılmış. Arkadaşta i5 3470 var ve 8 GB RAM'i var ise takılmalar yaşayabilir. Yine de 30 FPS'in üzerinde oynayabileceğini düşünüyorum.

16 GB RAM.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı