1050 Ti OC fan temizliği sonrası sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan tak3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 743

tak3

Hectopat
Ekran kartını söküp fanlarını temizledim, geri taktım, PC'yi açtım ama ekran gelmedi, klavye ve mouse ışıkları yanmadı (1050 Ti OC 4GB).

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu içeriği eksik kalmış. Sadece ekran kartını söküp taktıysanız sistem açıldığında USB'lere de güç giderdi. Tahminim doğrultusunda süpürge/salyangoz ile kasa içini de temizlemişsiniz sanırım. Şalter kapalı kaldı diyeceğim fakat PC'yi açtım demişsiniz.

Konu içeriği eksik kalmış. Sadece ekran kartını söküp taktıysanız sistem açıldığında USB'lere de güç giderdi. Tahminim doğrultusunda süpürge/salyangoz ile kasa içini de temizlemişsiniz sanırım. Şalter kapalı kaldı diyeceğim fakat PC'yi açtım demişsiniz.

Ekran kartı board/VRAM arızalı olduğunda da USB'lere güç gitmiyor. Söküp takma esnasında zarar verilmiş olabilir.

Fanlar dönüyor mu dönüyorsa sistem de statik elektrik birikmiş olabilir.

Dönüyor.
Ekran kartı board/VRAM arızalı olduğunda da USB'lere güç gitmiyor. Söküp takma esnasında zarar verilmiş olabilir.

Nasıl anlıyacağım.

Islak mendille fanları ve RAM'i çıkartıp silgiyle temizlemiştim süpürge vs kullanmadım.
Ekran kartı yuvasına tam oturmamış olabilir çıkartıp tekrar güzelce takın ve vidalarını sıkın.

Tamamdır deneyeceğim.
Kasanın fanları veya işlemci fanları çalışıyor mu?

Çalışıyor.

Son düzenleme:
Güç kablosunu çekin 5-6 saniye düğmeye basılı tutun sonrasın da tekrar deneyin olmaz ise BIOS pilini çıkarın ardından RAM'leri çıkarın ve uçlarını silgi ile silin.

Güç kablosunu çekin 5-6 saniye düğmeye basılı tutun sonrasın da tekrar deneyin olmaz ise BIOS pilini çıkarın ardından RAM'leri çıkarın ve uçlarını silgi ile silin.

Hepsini denedim ama olmadı ekran gelmiyor, sinyal yok diyor.
Ekran kartı yuvasına tam oturmamış olabilir çıkartıp tekrar güzelce takın ve vidalarını sıkın.

Yaptım şimdi ama hala aynı.

Fanlar çalışır durumda, dönüyor.
Sorunu çözdüm.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    175,2 KB · Görüntüleme: 34
  • image.jpg
    image.jpg
    139,8 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar