1050 Ti sistem vs 1060 sistem

KivircikSelo

Femtopat
Daha fazla  
İki tane bilgisayar var birinin özellikleri ekran kartı: 1050 Ti işlemci: i3 9100F diğeri ise ekran kartı: 1060 3GB işlemci: i5 6400 hangi bilgisayarı tercih etmeliyim? (RAM vs. aynı)

Oynadığım oyunlar CS LoL Valorant FiveM gibi oyunlar.

İki tane bilgisayar var birinin özellikleri ekran kartı: 1050 Ti işlemci: i3 9100F diğeri ise ekran kartı: 1060 3GB işlemci: i5 6400 hangi bilgisayarı tercih etmeliyim? (RAM vs. aynı)

Oynadığım oyunlar CS LoL Valorant FiveM gibi oyunlar.
LGA 1151 soketi olan 6400 zaten para israfıda. i3 9100F'te FiveM kaldırmaz. FiveM için en kötü 6 çekirdek şart oluyor yoksa takılma yapabiliyor.

AM4 en ucuz yollu ama 2.el toplamanız gerekicek. 1000-1500TL civarına R5 2600 veya 2000TL civarına R5 5500/3600 alınabilir. Anakartta zaten hocam atmış A520M-K olarak.
4000TL tuttu kaba tabir. RAM olarakta 2.el gene alıcaksınız. G.Skill filan vardır 1000TL'ye 2x8 herhalde. Sıfır piyasası ölmüş.

5000TL tuttu. Eski parçalarıda 500TL üstüne okutsanız ekran kartına 2000TL kalıyor, oda RX 570 8GB için yeterli.

Sistemim aynı ve daha hiç sıkıntı çıkarmadı.

İşlemci hariç işlemcim 5600X.

Hocam biliyorsunuz değil mi ksnin bütçe sınırlı.
Biliyorum hocam ama 2.el almak daha mantıklı (Alınmayın ama.) bu hurdaları almaktansa. Devir 2.el devri oldu zaten, sıfır cidden kazık durumda. Bi anakart fiyatları iş görür.

LGA 1151 soketi olan 6400 zaten para israfıda. i3 9100F'te FiveM kaldırmaz. FiveM için en kötü 6 çekirdek şart oluyor yoksa takılma yapabiliyor.

AM4 en ucuz yollu ama 2.el toplamanız gerekecek. 1000-1500TL civarına R5 2600 veya 2000TL civarına R5 5500/3600 alınabilir. Anakartta zaten hocam atmış A520M-K olarak.
4000TL tuttu kaba tabir. RAM olarak da 2.el gene alacaksınız. G.Skill filan vardır 1000TL'ye 2x8 herhalde. Sıfır piyasası ölmüş.

5000TL tuttu. Eski parçaları da 500TL üstüne okutsanız ekran kartına 2000TL kalıyor, oda RX 570 8 GB için yeterli.

Hocam ikinci el bilgisayar parçaları konusunda bendrn bilgilisinizdir, sıkıntı çıkma şansı daha yüksek.

Hocam ikinci el bilgisayar parçaları konusunda bendrn bilgilisinizdir, sıkıntı çıkma şansı daha yüksek.
Valla hocam gidip sizin, benim gibi insanlardan kontrol edip alırsanız pek sıkıntı olmuyor. En garanti olan zaten işlemci, herhangi bir pini kırık değilse zor bozulan bir donanım.
Ekran kartıda 3DMark ve Furmark ile kendini belli ediyor zaten komple.

RAM'ler biraz tuzaklı ve uğraştırıcı ama kolay kolay onuda bozanlar olmuyor.

Vallahi hocam gidip sizin, benim gibi insanlardan kontrol edip alırsanız pek sıkıntı olmuyor. En garanti olan zaten işlemci, herhangi bir PIN'i kırık değilse zor bozulan bir donanım.
Ekran kartıda 3DMark ve FurMark ile kendini belli ediyor zaten komple.

RAM'ler biraz tuzaklı ve uğraştırıcı ama kolay kolay onu da bozanlar olmuyor.

Peki hocam benim yazdığım 1060 olanı alıp işlemcisini değiştirsem olur mu?

Biliyorum hocam ama 2.el almak daha mantıklı (alınmayın ama.) Bu hurdaları almaktansa. Devir 2.el devri oldu zaten, sıfır cidden kazık durumda. Bir anakart fiyatları iş görür.

Doğru hocam alınmam ama biliyorsunuz insanımız güvenilir değil ben bir ara Technopat gibi inceleme/tamir videoları çekmek için ikinci el sistem topladım işlemcinin birçok PIN'i kırık, ekran kartını (nasıl becerdilerse) yakmışlar, RAM'i kırmışlar ama yine de kasaya takmışlar, SSD kambur duruyordu kasada.

Vallahi hocam gidip sizin, benim gibi insanlardan kontrol edip alırsanız pek sıkıntı olmuyor.

İşte o en güvenlisi.

Peki hocam benim yazdığım 1060 olanı alıp işlemcisini değiştirsem olur mu?
İşlemci, anakart değiştirme ücreti çıkar tekrardan. Lüzmu yok. İlla ikisinden birini alacak olsam 9100F olanı alırdım, enazından 9400F filan takılıyor.

Doğru hocam alınmam ama biliyorsunuz insanımız güvenilir değil ben bir ara Technopat gibi inceleme/tamir videoları çekmek için ikinci el sistem topladım işlemcinin birçok PIN'i kırık, ekran kartını (nasıl becerdilerse) yakmışlar, RAM'i kırmışlar ama yine de kasaya takmışlar, SSD kambur duruyordu kasada.
Bu tarz durumda "Param Güvende" ile almak lazım. Enazından 2 gün boyunca test edebiliyorsunuz. Bi komisyon can sıkıcı ama bedeline değer. Şahsen 3060Ti aldım onu bekliyorum mesela.

Hocam gerçekten bütçem çok az çalışmıyorum şu an bu yüzden bunlardan biri idare eder diye düşünüyorum.
4000TL'ye 4790 ve RX 480 sistem almıştım zamanında. Biraz sabır ve şans ile iyisini toplayabiliyorsunuz, sadece sabır lazım. i7 4790, i3 9100F ile benzer güçte olduğunu belirtiyim.
Tabi çöp soket.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı