1050 Ti sistemde anlık FPS düşmeleri

İşletim sistemi
Windows 10

uuua

Hectopat
RAM
16
Ekran kartı
1050 Ti
İşlemci
İ5-6500u 3.20 GHz
Oyunlarda yüksek FPS alıyorum fakat arada sırada anlık drop giriyor oyunlarda sıcaklık genelde 54-60 arası.

Afterburner ile
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet anlık drop girdiği zaman gpu kullanımı 35-42 arası iken 70 kere kadar çıkıyor

Evet anlık drop girdiği zaman GPU kullanımı 35-42 arası iken 70 kere kadar çıkıyor.

CPU da aynı şekil 51-55 arası iken 90'lara çıkıyor.

Son düzenleme:
Evet anlık drop girdiği zaman gpu kullanımı 35-42 arası iken 70 kere kadar çıkıyor

CPU da aynı şekil 51-55 arası iken 90'lara çıkıyor.
Arka planda anlık cpu kullanan bir işlem olabilir veya RAM'i tek kanal kullanıyorsan bu da bir sebep olabilir. Bütün sistem yükünü tek slota bindirirsen RAM efektif çalışamaz. Bu arada işlemcini yanlış yazmışsın galiba i5 6500 U serisi değil.

Arka planda anlık CPU kullanan bir işlem olabilir veya RAM'i tek kanal kullanıyorsan bu da bir sebep olabilir. Bütün sistem yükünü tek slota bindirirsen RAM efektif çalışamaz. Bu arada işlemcini yanlış yazmışsın galiba i5 6500'u serisi değil.

Çift kanal ve evet yanlış yazmışım i5-6500 Sadece bu arada hiç NVIDIA ayarları falan yapmadım.

İstersen oyuna girip pencere modunda aç bir yanda Görev Yöneticisi açık olsun oradan drop girdiğinde hangi işlem kullanımı arttırıyor bak. Önemli bir şey değilse silersin düzelir.

Hocam ikisi de artıyor gibi GPU ve CPU ama sıcaklık falan düşük nedeni ne olabilir acaba 🤔
Takılmalar her oyunda var robloxta bile

Hocam ikisi de artıyor gibi GPU ve CPU ama sıcaklık falan düşük nedeni ne olabilir acaba 🤔
Takılmalar her oyunda var robloxta bile
O zaman ya SSD ya RAM'de bir sıkıntı var. Öncelikle SSD sağlığını öğrenmek istiyorsan CrystalDiskMark'ı indirebilirsin. SSD'de bir sıkıntı çıkmazsa memtest86'yı indirip RAM testi yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı