1050 Ti sistemde donanım hatası

Neilarmstrong

Megapat
Katılım
21 Aralık 2014
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütün çözümleri denedim fakat yine de sistem kesintilerinin %100'lük kullanımını çözemedim. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Türkiye'de Acer servisi yok. Herhangi bir bilgisayar tamircisine de götürsem ne diyeceğimi bilemiyorum. Desem bile benim yaptığım işlemleri yapacaktır diye düşünüyorum. Şu an aklımda iki seçenek var, ilk olarak termal macun yenileyip cihazın içini güzelce temizleyeceğim. Eğer bu işe yaramazsa halihazırda kullandığım Windows 10 işletim sistemini farklı bir Windows 10 ile değiştireceğim. Bu da işe yaramazsa Win8.1 yükleyeceğim, son olarak da işlemcimi değiştireceğim. Bu konuyu da sizin önerileriniz için açtım. Yanıtlarınızı bekliyorum.

sistem.png
 
Anlattığınız durum ısı sebepli olabilir. Şöyle ki ısı belli bir yeri geçtiğinde ekran kartları kendini koruma moduna alır ve performans düşüşüyle ısısını sabitlemeye çalışır. Fanlarda ses geldiğini söylediniz. Fanlarınızdan birisi ekran kartı fanınız veya kasa içi fan veya işlemci fanınızda arızalanma başlamış olabilir. Ekran kartınızın termal değişimleri gelmiş olabilir. 2 sene ekran kartı termali için az bir süre o yüzden ekran kartından değil de kasa içi ısının artmasından olduğunu bu yüzden ekran kartının da çok ısındığını farz edelim.

2 senedir kasa açılmamış. Tozlanma çok olmuş olabilir. Macun değişimi yapmasanız bile cihazı alın. Balkona çıkın. Ya da evin açık bir yeri varsa. Fön makinesinin en soğuk moduna getirin. Varsa soğuk tetiğine basarak tam güçte çalıştırarak kuvvetli havayı kasa içine ve fanlara tutun. Tüm tozlar uçacaktır. Temizlemiş olacaksınız. Ardından kasayı alın ve tekrar çalıştırın.

Sorununuz konusunda bir gelişme oldu mu bakın. Eğer olmadıysa termal değişim yapacaksanız.
Kaliteli bir termal macun edinin. Linklerini bırakıyorum bütçenize göre alıp uygularsınız. Bilen bir bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz. Siz bilmiyorsanız. Ama sakın ha termal macununuzu adama bırakmayın. Ayrıca bu termal macunlar normal termal macun gibi ortaya bir damla gibi yapılmıyor. Bilginiz olsun. Kapağını açıp ince bir şerit şeklinde tüm işlemci üstüne uygulanıyor. Maksimum iletim sağlıyor.




Saygılarımla
Teşekkür ederim, eklemeyi unutmuşum hiçbir problemi yokken cihazımın GPU fanı durmuştu 1-2 hafta önce 10-20 dakikalığına, sonra tekrardan kendi kendine çalışmaya başladı.
 
Teşekkür ederim, eklemeyi unutmuşum hiçbir problemi yokken cihazımın GPU fanı durmuştu 1-2 hafta önce 10-20 dakikalığına, sonra tekrardan kendi kendine çalışmaya başladı.

Temizlik yapın. Sorun çözüldü mü bir süre kontrol edin. Çözülmezse ve duran bir fan varsa yenisiyle değişim yapın. Zero fan teknolojisine sahip bir kart ise zaten kullanmazken fanları dönmez. Oyun sırasında durmuşsa sıkıntı vardır. Ya da yük altında durmuşsa dediğimiz tabirde. Sorun çözüldüğünde neyden sonra çözüldüğüyle ilgili yorum yapın. Daha sonra gelen kullanıcılar da yararlansın.

Saygılarımla
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı