1050 Ti sistemde Lossless Scaling FPS Düşürüyor

dyinwishhx

Hectopat
Daha fazla  
Dün alıp deneyeyim dedim. Tam ekran açık değildi God of War da 40 FPS alırken 20 30'a düşürdü. Sebebini bilen var mı? Ölçekleme modu AMD FSR. Kare oluşturma LSFG 2.1 2X.

Dün alıp deneyeyim dedim. Tam ekran açık değildi God of War da 40 FPS alırken 20 30'a düşürdü. Sebebini bilen var mı? Ölçekleme modu AMD FSR. Kare oluşturma lsfg 2.1 2X.

Sana Lossless Scaling'in çalışma sistemini açıklayayım, bu uygulama sana bedavaya FPS vermiyor uygulamanın amacı Frame Generation'u kullanmak ama bunu yapmak için ekran kartını kullanıyor ve ekran kartının gücünü değiştirmiyor aldığın FPS 20 ise bunu 10-15'e düşürür ama o 15'i 30 yapar 3X yaparsan 40-45'e kadar yükseltebilir. Çözüm olarak 3X modunu kullanmayı dene oda işe yaramazsa FSR ve Frame Generation'un altındaki ayarları aç.

Sana Lossless Scaling'in çalışma sistemini açıklayayım, bu uygulama sana bedavaya FPS vermiyor uygulamanın amacı Frame Generation'u kullanmak ama bunu yapmak için ekran kartını kullanıyor ve ekran kartının gücünü değiştirmiyor aldığın FPS 20 ise bunu 10-15'e düşürür ama o 15'i 30 yapar 3X yaparsan 40-45'e kadar yükseltebilir. Çözüm olarak 3X modunu kullanmayı dene oda işe yaramazsa FSR ve Frame Generation'un altındaki ayarları aç.
Anladım. 3X modunda da işe yaramadı bu arada. FSR ve Frame Generation' un altındaki ayar derken ?

Anladım. 3X modunda da işe yaramadı bu arada. FSR ve Frame Generation'un altındaki ayar derken?

Garip, ben RDR2 oynarken kullanıyorum oyun 25 FPS normalde en Low ayarlarda şu an mid texture Ultra-medium karışık 65 FPS oynuyorum 900pde 3X modunda yine. Bahsettiğim ayarlar hafifletilmiş sürüm yazıyor ölçekleme türünün altından FSR'ı seçtikten sonra altında çıkıyor. Diğeride kare oluşturma yani Frame Generation'un altındaki Performans'ı on moduna getirmek ben bu şekilde kullandım 2X in işe yaramadığı oyunlarda.

Garip, ben RDR2 oynarken kullanıyorum oyun 25 FPS normalde en Low ayarlarda şu an mid texture Ultra-medium karışık 65 FPS oynuyorum 900pde 3X modunda yine. Bahsettiğim ayarlar hafifletilmiş sürüm yazıyor ölçekleme türünün altından FSR'ı seçtikten sonra altında çıkıyor. Diğeride kare oluşturma yani Frame Generation'un altındaki Performans'ı on moduna getirmek ben bu şekilde kullandım 2X in işe yaramadığı oyunlarda.
Farklı oyunlarda da deneyeceğim. Olmazsa iade ederim en kötü.

Farklı oyunlarda da deneyeceğim. Olmazsa iade ederim en kötü.

İade etmemen taraftarıyım yırtılmalar ve input laga düzenlemeler gelirse tamamen kullanışlı hale gelir şu an kullandğım GPU seninkinden kötü (GTX 750 Ti) ancak işe yarıyor ayarlarını biraz karıştır ha bu arada oyunun windowed veya borderless olması gerekiyor uygulamanın çalışması için.

İade etmemen taraftarıyım yırtılmalar ve input laga düzenlemeler gelirse tamamen kullanışlı hale gelir şu an kullandğım GPU seninkinden kötü (GTX 750 Ti) ancak işe yarıyor ayarlarını biraz karıştır ha bu arada oyunun windowed veya borderless olması gerekiyor uygulamanın çalışması için.
Biliyorum tam ekran açık değildi. Neyse bakalım duruma göre hallederim. Rastgele bir oyun indiriyorum olmazsa yapacak bir şey yok.

Dün alıp deneyeyim dedim. Tam ekran açık değildi God of War da 40 FPS alırken 20 30'a düşürdü. Sebebini bilen var mı? Ölçekleme modu AMD FSR. Kare oluşturma LSFG 2.1 2X.

Biliyorum tam ekran açık değildi. Neyse bakalım duruma göre hallederim. Rastgele bir oyun indiriyorum olmazsa yapacak bir şey yok.

Paylaştığım bu rehberdeki ayarları yapıp tekrar dene

Sisteminiz ne ve uygulamadaki ayarlarınızı söyleyebilir misiniz?
Öncelikle uygulamanın çalışmıyor olmasının bir sürü sebebi olabilir. Oyunda Fullscreen kullanmayın ve oyunda VRAM kapasitesini geçmeyin. En önemlisi de kullanılan GPU'yu ekran kartınız olarak seçin Bu 3 faktöre dikkat etmişsinizdir diye düşünüyorum özellikle sonuncusu çok önemli. Birkaç ayar söyleyeceğim bu ayarları uygulamayı deneyin.

Ölçeklendirme: Kapalı
Mod: X2
Performans açın
İşaretçiyi sınırla açın
FPS göster açın
Yakalama AP: DXGI
GPU: Ekran kartınızı seçin. Intel Graphics ya da varsayılan değil.
Ayarlardan uygulamayı yönetici olarak çalıştırın.

Bu dediğim ayarlar dışındaki ayarları ellemeyin kapalı kalsın. Öncelikle kullanılan GPU ayarınız ve diğer 2 ayar doğru mu onu kontrol edin doğru ise dediğim işlemleri yapın.

Son düzenleme:
Hocam 750 TI için ayar önerir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı