1050 Ti ve i7 4790 sistemde kapanma problemi

Sosyalkafa

Centipat
Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarımda bir sıkıntı var. Şimdi sıkıntıdan basitçe bahsedeyim, ben bugün her zaman olduğu gibi bilgisayarımı açtım ancak saat 18.00 civarında oyun oynarken birden oyun kapandı ve error verdi. Ben öncelikle normal hata zannettim, internetten araştırmaya başladım ancak gördüm ki Chrome uygulaması da kapandı. Ne olduğunu anlamadım internetten araştırdım hiçbir şey bulamadım, bütün programlar da yaşıyorum bunu açıyorum. 5 dakika sonra kapanıyor, oyunlar 1 dk içinde kapanıyor, anlamış değilim. Umarım çözümünü burada bulurum. Format da attım, düzelmedi.

Sistem:
  • Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti 4 GB OC
  • Işlemci: i7 4790 3.6 GHz
  • Bellek: 16 GB RAM 1600 MHz
  • Depolama: 480 GB SSD
  • PSU: Xigmatek 600W 80 Plus

Son düzenleme:
Sıcaklıklar ne durumda? 1 saat kadar bekledikten sonra açıp kontrol etmeyi dene.
Sıcaklık normal 35 derece
Sıcaklıklar ne durumda? 1 saat kadar bekledikten sonra açıp kontrol etmeyi dene.
Başka bir durum var ama anlamadım
Arkadaşlar ben düzeltme yapmama rağmen duzeltilmemis sistem kapanmadı oyun kapandı yani uygulamalar kapanıyor.
Yani uygulamalar hata veriyor mesela Chrome üzgünüz diyor vs...
Yarın RAM çıkar tak yapacağım duruma bakacağım.

Son düzenleme:
Hocam benim de 4. nesil i3 işlemcim var. GTX 1050'de ekran kartım. 1 senedir mavi ekran, oyunlardan crash olmadan kapanma crash vs. her türlü hata aldım. Hatta normal surf yaparken bile mavi ekran ya da kapanma oluyordu. Denemediğim yöntem kalmadı hiçbir şekilde çözüm bulamadım. Ama en son W10 2004 sürümünü kurdum biraz azalma oldu. Size de tavsiye ederim. Şimdi sizinde 4. nesil bir sisteminiz var acaba bunlarla ilgili bir sorun mu var diye düşünmüyor değilim. İnsan kafayı yer.

RAM'leri tek tek deneyin sorun devam ederse bilgilendirin.
Bu gün öyle yapacam
Hocam benim de 4. nesil i3 işlemcim var. GTX 1050'de ekran kartım. 1 senedir mavi ekran, oyunlardan crash olmadan kapanma crash vs. her türlü hata aldım. Hatta normal surf yaparken bile mavi ekran ya da kapanma oluyordu. Denemediğim yöntem kalmadı hiçbir şekilde çözüm bulamadım. Ama en son W10 2004 sürümünü kurdum biraz azalma oldu. Size de tavsiye ederim. Şimdi sizinde 4. nesil bir sisteminiz var acaba bunlarla ilgili bir sorun mu var diye düşünmüyor değilim. İnsan kafayı yer.
Onunla alakalı olmadığını düşünüyorum direkt error veriyor arkadaşlarımda pentium var çalıştırıyor her program kapanıyor bende.
RAM'leri tek tek deneyin sorun devam ederse bilgilendirin.
Yok dostum olmadı hala kitleniyor ve uygulamalar kapanıyor az önce mavi ekran da verdi
Arkadaşlar ben bunu nasıl halledeceğim kitleniyor mavi ekran verdi 2 kere hala uygulamalar kapanıyor RAM ve SSD'yi yeni aldım alalı 1 ay oluyor işlemciden kaynaklı mi acaba bir fikir sunun lütfen...
Yok duzelmiyor morelim iyice bozuldu daha yeni RAM ve SSD aldım 2 hafta düzgün oynadım hemen bir şey çıkar illa ki

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı