1050 Ti ve R3 2200G Düşük FPS

Zeyroxwastaken

Hectopat
RAM
Corsair Valueselect 2133MHz DDR4 CL15 RAM
SSD veya HDD modeli
SEAGATE 1TB HDD
Ekran kartı
Aero GeForce GTX 1050TI
Anakart
A320M PRO-VH PLUS
İşlemci
AMD Ryzen 3 2200G
Merhabalar, Donanım Arşivi'nin V3 kasasını aldım ve yaptığı CS:GO testinde en yüksek ayarlarda 160-300 arası FPS alıyordu. Ben kasayı 2018'de aldım ve hep en düşük ayarlarda 1280x960 çözünürlükte 120-140 civarlarında oynadım. 2 sene önce bilgisayarımın parçalarının yanlış takıldığı anlaşıldı. Her şey düzeltildi ama hala en düşük ayarlarda hala bu FPS'leri alıyorum. İşlemcimin çekirdeğinin 1 tanesinin kullanıldığını gördüm 4'e çektim fakat FPS daha da düştü normalde kalabalık yerlerde en düşük 100'lere düşüyordu ama şu an 70'leri görüyorum. MSI Afterburner yüklediğimde bilgisayar çökmeye başladı sildiğimde düzeldi o yüzden bir daha yüklemeye çekiniyorum.

CS:GO'yu yüksek ayarlara çekip ekran kartına yük bindirmeyi denedim fakat aynı değerleri alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba APU'dan mı görüntü alıyorsunuz?
Aygıt yöneticisine girip bir kontrol edin.

işlemci gpusunu devre dışı bıraktım daha öncesinde 1050ti'dan görüntü alıyorum
geç yanıtım için kusura bakmayın format attırdım ssd taktırdım lakin bir değişiklik de olmadı ssd oyun performansını etkilemese bile bilgisayarın boş olması fps arttırır diye düşünmüştüm ama hiç artmadı sadece 4 oyun yüklü
MSI afterburner indirdim değerlerim şu şekilde
normalde 1280x960 oynuyorum ve fps değerlerim 1280x960 çözünürlüğünde de böyle
ss almak için 1920x1080 e geçtim hem bunun atolye haritası olması ve botlarla olmasına rağmen fps bana çok düşük geldi normalde bu mapte 160 ve üstü alıyordum
not : ayarların hepsi en düşükte

Son düzenleme:
Ekran kartı FurMark testi yapar mısınız? Bir de işlemci çekirdeğini nereden arttırdınız? He bir de driverlar yüklü değil mi?

işlemci çekirdeğini sistem yapılandırılmasından önyükleme kısmından arttırdım

driverlar yüklü

Son düzenleme:
İşlemci çekirdeğini sistem yapılandırılmasından önyükleme kısmından arttırdım.
Eki Görüntüle 1303991
Driverlar yüklü.

Şunu fark ettim FurMark'ta APU GPU2 diye geçiyor ve oyunda da öyle gözüküyor. Siz şöyle yapın Windows arama yerine grafik ayarları yazın gelen sekmeden göz ata tıklayın ve oyunun exe dosyasını bulup tamam deyin. Sonra seçeneklere tıklayıp 1050 Ti'ı seçin yani yüksek performans olanı sonra kaydet tuşuna basın bir de öyle deneyin.

denedim fps değerleri yine aynı civarlarda
bugün kuzenimle oynadık ben 90-80 civarları alırken o 150-170 lerde geziyor aynı sistemde ne yapmalıyım bilmiyorum bilgisayarcıya götürdüğüm zaman sordum fakat bir sorun gözükmüyor dedi

Son düzenleme:

Sorun o zaman büyük ihtimalle yazılımsal kaynaklı. Format atmayı denediniz mi?

Formattan önce FPS bu civarlarlardaydı, formatı atalı 1 hafta oldu.
GeForce Experience'tan Full performansa dayalı açtım oyunu ve FPS'im 150-200 arasına çıktı. Sorun düzeldi diyebilirim fakat normal açsam bile FPS'in 90-80'lerde olması ve bazen 40-50'yi bile görmem normal gelmiyor.

Evet bu normal bir durum değil. Düzeldiğine sevindim iyi oyunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…