1050Ti 100 FPS ve Altı Titreme Sorunu

Onur P.

Hectopat
Daha fazla  
Sorunu açacak olursam tüm oyunlarda aynı bu durum ne zaman 100FPS ve altı olsa titreme ve akıcı olmama söz konusu oluyor sanki 30FPS alıyormuşum gibi garip ve rahatsız edici bir durum meydana geliyor. Aksine 110FPS bile olsa oyun tamamen akıcı hale geliyor. Ve FPS drop sorunu yaşıyorum aynı yere odaklandığımda 140 FPS'ken 2 saniye sonra 80'e kadar düşüp anında 140'a tekrar çıkabiliyor. Vsync özelliğini aç diyeceksiniz fakat onunla alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-2 hafta öncesine kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Windows 10 kullanıyorum, driverlarım güncel ve dün termal macunları da yeniledim ekran kartı ve işlemci için. Bilgisayarımın özellikleri şöyle sıralayayım çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
İşlemci: Intel Core i3-7100 3.90 GHz
RAM: 8 GB
SSD: Samsung 860 Evo 250GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör'ün çözünürlüğü oyunu da o çözünürlükte oynuyorum.
Bahsettiğiniz sorunu bende yaşamıştım. Ama benim durum biraz farklıydı. Ben pc'yi 4k tv'ye bağlamıştım ve çözünürlüğüde 4k'da kasmasın diye 1080p'ye ayarlamıştım oyunlarda. Benim ekran kartımda 1050ti. Ve dediğiniz sorunu yaşamaya başlamıştım. Çözümünü, çözünürlüğü 1440p'ye yani 2k'ya yükselterek ve oyun içi grafik ayarlarınıda biraz düşürerek sağlamıştım. Ve oyunlarım akıcı hale gelmişti. Çözünürlüğü 1080p'ye düşürüncede yine kasmaya başlıyordu. Ama bu durumun sebebi tv'nin çözünürlüğünün yüksek olması ile alakalı tabi. Bende bu yüzden sordum hem monitörünüzün hem oyun içi çözünürlüğünüzün ne olduğunu. Ekran kartlarında çözünürlüğü düşürdükçe, yük işlemciye biner ve kasmalar başlar.(yüksek çözünürlüklü ekranlar için söylüyorum)

Sizin yaşadığınız soruna neden olan etkeni ise bilemiyorum. Birsürü sebebi olabilir. Normalde çok akıcı bir şekilde oynayabilmeniz lazım. Sıcaklık değerlerini gözden geçirdinizmi hiç termal macun değişikliğinden sonra ? XNA, OPENAL, DİRECTX, MİCROSOFT VİSUAL programlarınız tam ve güncelmi ? Mevcut ekran kartı driver'ınızı DDU ile kaldırıp yeniden yüklemeyide bi deneyin isterseniz.

Şöyle bir saçmalıkta var herhangi bir oyunu en yüksek ayarlara da alsam en düşük ayarlara da alsam aynı FPS'i alıyorum gerçekten çok garip sıcaklık değerleri de gayet normal afterburner kullanıyorum hiç 45 dereceyi geçtiğini görmedim sistem boştayken 29 oluyor hatta. Ekran kartını birçok kez DDU kullanarak kaldırıp yükledim, 2017 sürüm ekran kartı driver indirdim yok her türlü sonuç aynı anlayabilmek çok zor.

Eğer Windows 10 kullanıyorsanız, XBox ayarlarında OYUN DVR denen bir yer var. Onu kapatıp tekrar bir denermisiniz. Lâkin oraya girebilmeniz için bir microsoft hesabı gerekli.
Hocam gerçekten ne var ne yok uyguladım diyebilirim tam anlamıyla her şeyi yaptım fakat çözemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…