Çözüldü 1060 ve 9100F sistem düşük FPS sorunu

• Konuyu başlatan Aidra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.480
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aidra

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim: GTX 1060 6GB, i3 9100F, 8 GB HyperX RAM, 1TB HDD, 250 GB SSD.

Bu ay yeni çıkan Call of Duty warzone oynarken en düşük ayarlara aldım. Normal oyun akışında 100 FPS alıyorum aniden 10'a 5 FPS'e düşüyor ve sonra tekrar yükseliyor. Özellikle çatışmada bu durum var nedenini hala bilmiyorum. GTA 5 oyununda da bu sorun ile karşılaşmıştım, ani drop oluyor yüksek ayarlarda.

Bana yardım edebilecek var mı?

Çözüm
Sistemim: GTX 1060 6GB, i3 9100F, 8 GB HyperX RAM, 1TB HDD, 250 GB SSD.

Bu ay yeni çıkan Call of Duty warzone oynarken en düşük ayarlara aldım. Normal oyun akışında 100 FPS alıyorum aniden 10'a 5 FPS'e düşüyor ve sonra tekrar yükseliyor. Özellikle çatışmada bu durum var nedenini hala bilmiyorum. GTA 5 oyununda da bu sorun ile karşılaşmıştım, ani drop oluyor yüksek ayarlarda.

Bana yardım edebilecek var mı?
En düşük ayarlarda oynarsan ciddi düzeyde darboğaz olur ve doğal olarak da drop atar bu bileşenler için bu normaldir. Sorunu çözmek için ayarları Ultra yap (Her oyunda sonuç vermeyebilir.) ya da FPS değerini 60 sabitle.

Çatışmalarda yük fazlaca işlemciye biner ki darboğaz olursa drop genelde en çok o anlarda girer ve insanı sinir eder 😀
En düşük ayarlarda oynarsan ciddi düzeyde darboğaz olur ve doğal olarak da drop atar bu bileşenler için bu normaldir. Sorunu çözmek için ayarları Ultra yap (Her oyunda sonuç vermeyebilir.) ya da FPS değerini 60 sabitle.

Çatışmalarda yük fazlaca işlemciye biner ki darboğaz olursa drop genelde en çok o anlarda girer ve insanı sinir eder 😀
Bu mesaja büyük bir ekleme daha yapmak istiyorum.

Oyunu detaylıca araştırdım ve sistem Ultra ayarlarda tam 13GB RAM istiyor 😮 Yani ayarları Ultra yapınca fazla drop yeme sebebin bu. Ayarları düşük yapınca RAM kullanımı 9GB seviyesine düşüyor. Bu sefer de işlemcin darboğaz yapıyor ve yine drop oluyor. Dedikleri gibi RAM alırsan Ultra ayarda sorunsuz oynayabilirsin. Buna şimdilik bütçen yoksa da hiç para harcamadan drop yememek için yukarıda yazdığım gibi düşük ayarlara al ve işlemcinin darboğaz yapmaması için FPS değerini 60 sabitle.

Son düzenleme:
Bu mesaja büyük bir ekleme daha yapmak istiyorum.

Oyunu detaylıca araştırdım ve sistem Ultra ayarlarda tam 13GB RAM istiyor 😮 yani ayarları Ultra yapınca fazla drop yeme sebebin bu. Ayarları düşük yapınca RAM kullanımı 9GB seviyesine düşüyor. Bu sefer de işlemcin darboğaz yapıyor ve yine drop oluyor. Dedikleri gibi RAM alırsan Ultra ayarda sorunsuz oynayabilirsin. Buna şimdilik bütçen yoksa da hiç para harcamadan drop yememek için yukarıda yazdığım gibi düşük ayarlara al ve işlemcinin darboğaz yapmaması için FPS değerini 60 sabitle.

RAM'im bu şekilde hangi RAM'i almalıyım benimki HyperX ama kaç MHz olduğunu bilmiyorum.

1584183367380.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı