1070 Ti düşük FPS sorunu

Can İşcan

Decapat
Katılım
13 Ekim 2018
Mesajlar
1
Merhabalar,
PUBG'de 55~ FPS, CS:GO'da da 140-220 FPS (bana yetmiyoR) aldığımdan ve yeni çıkan COD Black Ops 4'üde oynamak istediğimden dolayı ASUS GTX 950 STRIX ekran kartımı değiştirme kararı almıştım. Ucuza bulduğum için (3400TL) ASUS 1070Ti CERBERUS satın almaya karar verdim. Daha dün aldığım sıfır ASUS GTX 1070Ti CERBERUS'u kendi sistemime taktım, driverları kurdum (doğru kurduğumdan tam emin değilim), GPUTWEAKS 2'den son ayarlara baktım ve FPS testi için PUBG'ye girdim. İlk girdiğim zaman Ultra da FPS'im 70-115 arasında değişiyordu. Normalde youtube'den aynı ekran kartının testlerine baktığımda 90 FPS civarıydı ama benimki genelde 80'de çıkıp iniyordu ve FPS drop oluyordu. Daha yeni taktığımdan ve ekran kartının kendine gelmesi gerektiğinden düşündüm. Very Low'a aldığımda ise ilginç bir şekilde hiçbir şey değişmemişti, hala 80 civarı FPS alıyordum. Az önce yine PUBG girdim bazı ayarlar dışında her şey Very Low'da olmasına rağmen 70-80 FPS arası alıyorum. Hatta bazen 60'a kadar düşebiliyor. 75 Hz monitör kullanıyorum ve iyi bir FPS almak istiyorum. 3400TL verip sadece 20 FPS fark olmasını istemiyorum. Arkadaşımın GIGABYTE 1070 ekran kartında Very Low'a aldığında yaklaşık 100-120 FPS alırken ben neden 65-80 FPS arası alıyorum? Benim sistemime çok yakın sistemdeki FPS testlerine bakıyorum Youtube'den onlarda da 20-140 Very Low'da. Yani FPS öyle bir sıkıntılı ki 1050Ti alsaydım muhtemelen Very Low'da daha fazla FPS alacaktım. CS:GO'da da denedim bu sefer durum daha da rezil. 1080p low ayalarda bile 200 FPS alamadım. Eski ekran kartımla bu değer 2 yıl öncesine kadar 250-300'den inmiyordu. Derdim bu. Nasıl olması gereken FPS değerini alacağım? PC' de bazı sıkıntılar var galiba, onlardan ve sistemimden bahsedeyim:

İlk olarak galiba bilgisayarımın güç kaynağıyla ilgili bir problem var. Nadiren, herhangi bir oyundayken bir anda ekran donuyor, klavyemin ışığı gidiyor, sesler gidiyor ama PC çalışmaya devam ediyor (ekran siyah ekran olmuyor donuyor). Sonra bilgisayarı kapatıp açıtığımda ise açılırken bu ekran çıkıyor.

60c83462-acf6-4734-bc3d-7c3bfc61ff2b.jpg


Ne olduğunu tam anlayamadım. Oyundaki FPS'imi düşürecek bir faktör müdür onuda bilmiyorum ama böyle oluyor işte. Her türlü bu sıkıntıyı da çözmem lazım ama ilk bu FPS problemini çözmem lazım.

Diğer bir sıkıntı ise Nvidia denetim masası bazen gözüküyor bazen gözükmüyor. PC'yi ilk açtığımda gözüküyor ama PUBG'yi açıyorum ve GPUTWEAKS 2'den bi şeyleri değiştiriyorum sonra yok oluyor bir anda. Acaba driverları mı doğru yükleyemedim? Ayrıca driverların yanlış yüklenmesi FPS'te bu kadar büyük bir fark yaratır mı? Ayrıca işlemcimi bilgisayarı topladığımdan beri stok fanla kullanıyorum. Bir sorun oluşmuş mudur?

Sistemim de bu. Ekran kartı dışındakileri 3 yıl önce toplamıştık.
  • Ekran Kartı: ASUS GTX 1070Ti CERBERUS
  • İşlemci: Intel Core i7 6700 Soket 1151 3.4GHz
  • RAM: CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz
  • Kasa: CORSAIR CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W
  • Anakart: ASUS Z170-P Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3100MHz (O.C.)
  • Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue 7200Rpm 64MB
  • SSD: Kingston 120GB HyperX FURY
  • Güç Kaynağı: KASANIN İÇİNDE VS650

Adsız.png


Neden ekran kartımın performansı bu kadar düşük? Ürün defolu olabilir mi? Çözülebilecek mi?
Parçalarda bir uyuşmazlık mı var? Çok çaresiz hissediyorum. Şu an GTX 1070Ti'la 1050Ti performansı alıyorum ve PUBG gibi bir oyunda almam gerekenden yaklaşık 40 FPS düşük alıyorum (CS:GO'da zaten durum rezalet).

Umarım sizi bunları okutarak yormamışımdır. Şimdiden teşekkürler. :kalp:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bana ram gibi geldi. Dediğim gibi benim tahminime göre. Msi afterburner yazılımı ile değerlere bakarsanız ram kullanımına eğer sınırda ise 6-7 gb gibi ondan kaynaklı olabilir. Onuda zaten aynı ramdan bir tane daha alıp çift kanal olarak kullanırsınız.
Yada tanıdığınız biri varsa sizin ki gibi iyi bir sisteme sahip yani ekran kartını besleyecek darboğaz yaptırmayacak bir işlemciye sahipse bir de onun sistemine takıp deneyebilirsiniz. Ancak RAM'I mutlaka 16 gb olmalı.
Driverları güncellleyip denedim bir fark olmadı.
Ayrıca youtube'dan testlere biraz daha baktım VERY LOWda 120-130 fps alıyorlar. Yani bu sıkıntı donanımsal sanırsam. Çünkü arada 40-50 fps lik fark var.
 
Kardeşim ekran kartın 75hz ise eğer Cs:Go’da aldığınız görüntüyü de 75hz izleyebileceğinize göre, 140-220 nasıl yetmiyor onu çözemedim, zaten makismumun 75??
Hocam bu online FPS oyunlarında iddialı takılmak isteyenler monitör değerinin çok üstüne çıkmak isteyorlar. 144Hz de olsa 200-250 almak istiyorlar ki drop falan yediklerinde akıcılığı kaybetmesinler. Ama bu arkadaşın onu düşündüğünü sanmıyorum tabi.
Driverları güncellleyip denedim bir fark olmadı.
Ayrıca youtube'dan testlere biraz daha baktım VERY LOWda 120-130 fps alıyorlar. Yani bu sıkıntı donanımsal sanırsam. Çünkü arada 40-50 fps lik fark var.
Kardeş bu kadar şey yazacağına MSI Afterburner ile oyundayken değerlerini yollsa GPU CPU kullanımına bakıp her şey anlaşılacak kadar panik yapma bilgisayarcıya falan da götürme.
 
Arkadaşın monitörü 75 hz sanırım. Ekran kartı da güçlü ama low ayarlarda oynamak için keşke o kadar para vermeseydi. Ayrıca v-sync açılmadıkça yani fps sabitlenmedikçe monitörün verdiği tazelemeyi geçebilir. O zamanda ekran yırtılmaları meydana gelir. Bende de 60 hz monitör var. Fifa 19 da v-sync kapalı iken 120-130 fps alıyorum. V-sync'i sabitleyince 60 hz oluyor. Ama ekran yırtılmasını gideriyor.

Oyunun ayarlarında v-sync'i açmış olabilir misin?
Hayır, v-sync açık değil. Ayrıca 144Hz monitör almayı planladığım için böyle bir ekran kartı aldım.
 
Sitenin genelinde 8Gb RAM'in asla yetmeyeceğine dair bir inanış var. Şu ana kadar sadece 2 (biri hala beta) oyunda 8Gb RAM'lerin dolduğunda şahit oldum, onda da oyunlar kendilerini bir şekilde telafi ettiler. Cevabınızı vermeden önce küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum; bilgisayar sektörü çok büyük oranda oyuncuları aç gözlülüğe teşvik ederek dönüyor. Aslında çoğu zaman ihtiyacımızdan fazla işlemcilere, ihtiyacımızdan fazla RAM'lere sahibiz. Ve yine çoğu zaman akıp giden bir görüntüde ultra high ile very high (hatta high) arasında görünür fark yok. Ama gerek oyun parçaları üreticilerinin sürekli bunların reklamlarını yapmaları, gerek biz oyuncuların açmışken ultra açsın bakış açılarımız ile sektör yanlış yönlendirilip, 5000 TL'ye çözülecek is 10bin liraya çıkabiliyor.

Ön sözü geçtiğimde göre, ilk olarak bilgisayarınız yeniden başladığında anakartınızın görüntülediği mesaj güç kaynağınızda riskli güç dalgalanmaları olduğunu söylüyor. Sıkıntılı bir güç kaynağınız olması olası. Yüksek FPS'ler istediğiniz için ekran kartınızın milisaniyelik sürelerde azami güç çekip birden asgari güç talep etmesi gibi durumlar söz konusu. İyi bir güç kaynağı, milisaniye içinde aşırı güç artışı talebine cevap verebildiği gibi yine aynı sürede güç düşüşlerini de başarıyla yapabilmeli. Böyle durumlarda voltaj dalgalanmaları anakart ve bileşenler için risktir.

Bir diğer ihtimal ise kasanızın bir yerlerinde kısa devre ya da şase yapmış olma ihtimali. Kasanın içindeki kabloları tek tek kontrol etmenizi, bileşenlerin yerine oturduklarından emin olmanızı, bir de mümkünse de başka bir güç kaynağı ile deneme yapmanızı öneririm. Güzel bir anakartınız var, koruma yapması çok iyi bir özellik ama buna bir yere kadar dayanacaktır.

FPS düşüşleri de büyük ihtimalle güç kaynağından. Ani ve yoğun güç talebi değişimleri talebine cevap alamayan ekran kartı, fanlarını istediği gibi kullanamayabilir ve sistem de kısa sürede yavaşlamaya başlar.

Bu arada ek not: yine ekran kartı ve işlemci üreticileri "en yüksek FPS en iyi tepki suresidir" diye bir kural uydurup buna inanmanızı istiyor ancak aslında en iyisi ekran tazeleme hızınızın altında kalan FPS'tir. 144Hz ekranınız varsa oyunu142-143 FPS'e sabitlerseniz hem en alıcı görüş deneyimini yaşarsınız hem V-Sync açabilirsiniz, hem de tepki gecikmesi asgariye iner.
 
Benim de benzer sorunlarım var fakat sebebi çoğu oyunda RAM değil. MSI Afterburner ile baktığımda CS GO tarzı oyunlarda GPU ve CPU kullanımı çok düşük kalıyor. Nvidia ayarlarını kurcaladım fakat değişen bir şey olmadı. Ben de bu sorunu araştırdım fakat çözüm yolu bulamadım. Ben bu karta GTX 970'den geçtim ve CS GO - League of Legends tarzı oyunlarda FPS değerlerim çok az değişti. Kullandığım ekran kartları bu oyunlarda nedense tam güç çalışmıyor. GTA 5 tarzı oyunlarda grafik ayarlarını kısınca GPU kullanımı %60'lara düşebiliyor fakat işlemci darboğaz yapıyor gibi gözükmüyor. İnternette denk geldiğim bazı testlerde de 1080p çözünürlüğünde düşük GPU kullanımları gözlemledim. 2K testlerine baktığımda 1080p'de aldığımdan daha yüksek FPS alıyorlar. Sanki 2K monitör al dermiş gibi bazı oyunlarda ekran kartı tam güç çalışmıyor üstüne düşük FPS alıyorum. Kartında sorun olup olmadığını 3DMARK gibi benchmark programlarıyla test edebilirsin. Testi yaptığımda aynı ekran kartını kullananlarla karşılaştırdım kartta sıkıntı yok gibi gözüküyordu.
 
Hocam bu online FPS oyunlarında iddialı takılmak isteyenler monitör değerinin çok üstüne çıkmak isteyorlar. 144Hz de olsa 200-250 almak istiyorlar ki drop falan yediklerinde akıcılığı kaybetmesinler. Ama bu arkadaşın onu düşündüğünü sanmıyorum tabi.

Kardeş bu kadar şey yazacağına MSI Afterburner ile oyundayken değerlerini yollsa GPU CPU kullanımına bakıp her şey anlaşılacak kadar panik yapma bilgisayarcıya falan da götürme.

Adsız.png
Msi Afterburner'da bu şekilde. Fps dediğim gibi 70-85 arası değişiyor :/
 
Sitenin genelinde 8Gb RAM'in asla yetmeyeceğine dair bir inanış var. Şu ana kadar sadece 2 (biri hala beta) oyunda 8Gb RAM'lerin dolduğunda şahit oldum, onda da oyunlar kendilerini bir şekilde telafi ettiler. Cevabınızı vermeden önce küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum; bilgisayar sektörü çok büyük oranda oyuncuları aç gözlülüğe teşvik ederek dönüyor. Aslında çoğu zaman ihtiyacımızdan fazla işlemcilere, ihtiyacımızdan fazla RAM'lere sahibiz. Ve yine çoğu zaman akıp giden bir görüntüde ultra high ile very high (hatta high) arasında görünür fark yok. Ama gerek oyun parçaları üreticilerinin sürekli bunların reklamlarını yapmaları, gerek biz oyuncuların açmışken ultra açsın bakış açılarımız ile sektör yanlış yönlendirilip, 5000 TL'ye çözülecek is 10bin liraya çıkabiliyor.

Ön sözü geçtiğimde göre, ilk olarak bilgisayarınız yeniden başladığında anakartınızın görüntülediği mesaj güç kaynağınızda riskli güç dalgalanmaları olduğunu söylüyor. Sıkıntılı bir güç kaynağınız olması olası. Yüksek FPS'ler istediğiniz için ekran kartınızın milisaniyelik sürelerde azami güç çekip birden asgari güç talep etmesi gibi durumlar söz konusu. İyi bir güç kaynağı, milisaniye içinde aşırı güç artışı talebine cevap verebildiği gibi yine aynı sürede güç düşüşlerini de başarıyla yapabilmeli. Böyle durumlarda voltaj dalgalanmaları anakart ve bileşenler için risktir.

Bir diğer ihtimal ise kasanızın bir yerlerinde kısa devre ya da şase yapmış olma ihtimali. Kasanın içindeki kabloları tek tek kontrol etmenizi, bileşenlerin yerine oturduklarından emin olmanızı, bir de mümkünse de başka bir güç kaynağı ile deneme yapmanızı öneririm. Güzel bir anakartınız var, koruma yapması çok iyi bir özellik ama buna bir yere kadar dayanacaktır.

FPS düşüşleri de büyük ihtimalle güç kaynağından. Ani ve yoğun güç talebi değişimleri talebine cevap alamayan ekran kartı, fanlarını istediği gibi kullanamayabilir ve sistem de kısa sürede yavaşlamaya başlar.

Bu arada ek not: yine ekran kartı ve işlemci üreticileri "en yüksek FPS en iyi tepki suresidir" diye bir kural uydurup buna inanmanızı istiyor ancak aslında en iyisi ekran tazeleme hızınızın altında kalan FPS'tir. 144Hz ekranınız varsa oyunu142-143 FPS'e sabitlerseniz hem en alıcı görüş deneyimini yaşarsınız hem V-Sync açabilirsiniz, hem de tepki gecikmesi asgariye iner.
Yazının eleştri kısmı hakkında haklı olabilirsiniz ama 1-2 oyunda 8GB yetmiyor demek bundna sonra çıkacak oyunlarda da yetmiyor anlamına gelecek. Witcher ve shadow of war da yetmiyor mesela ve ben ikisini de oynamayı seviyorum 16 artık şart malesef.
 
Sitenin genelinde 8Gb RAM'in asla yetmeyeceğine dair bir inanış var. Şu ana kadar sadece 2 (biri hala beta) oyunda 8Gb RAM'lerin dolduğunda şahit oldum, onda da oyunlar kendilerini bir şekilde telafi ettiler. Cevabınızı vermeden önce küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum; bilgisayar sektörü çok büyük oranda oyuncuları aç gözlülüğe teşvik ederek dönüyor. Aslında çoğu zaman ihtiyacımızdan fazla işlemcilere, ihtiyacımızdan fazla RAM'lere sahibiz. Ve yine çoğu zaman akıp giden bir görüntüde ultra high ile very high (hatta high) arasında görünür fark yok. Ama gerek oyun parçaları üreticilerinin sürekli bunların reklamlarını yapmaları, gerek biz oyuncuların açmışken ultra açsın bakış açılarımız ile sektör yanlış yönlendirilip, 5000 TL'ye çözülecek is 10bin liraya çıkabiliyor.

Ön sözü geçtiğimde göre, ilk olarak bilgisayarınız yeniden başladığında anakartınızın görüntülediği mesaj güç kaynağınızda riskli güç dalgalanmaları olduğunu söylüyor. Sıkıntılı bir güç kaynağınız olması olası. Yüksek FPS'ler istediğiniz için ekran kartınızın milisaniyelik sürelerde azami güç çekip birden asgari güç talep etmesi gibi durumlar söz konusu. İyi bir güç kaynağı, milisaniye içinde aşırı güç artışı talebine cevap verebildiği gibi yine aynı sürede güç düşüşlerini de başarıyla yapabilmeli. Böyle durumlarda voltaj dalgalanmaları anakart ve bileşenler için risktir.

Bir diğer ihtimal ise kasanızın bir yerlerinde kısa devre ya da şase yapmış olma ihtimali. Kasanın içindeki kabloları tek tek kontrol etmenizi, bileşenlerin yerine oturduklarından emin olmanızı, bir de mümkünse de başka bir güç kaynağı ile deneme yapmanızı öneririm. Güzel bir anakartınız var, koruma yapması çok iyi bir özellik ama buna bir yere kadar dayanacaktır.

FPS düşüşleri de büyük ihtimalle güç kaynağından. Ani ve yoğun güç talebi değişimleri talebine cevap alamayan ekran kartı, fanlarını istediği gibi kullanamayabilir ve sistem de kısa sürede yavaşlamaya başlar.

Bu arada ek not: yine ekran kartı ve işlemci üreticileri "en yüksek FPS en iyi tepki suresidir" diye bir kural uydurup buna inanmanızı istiyor ancak aslında en iyisi ekran tazeleme hızınızın altında kalan FPS'tir. 144Hz ekranınız varsa oyunu142-143 FPS'e sabitlerseniz hem en alıcı görüş deneyimini yaşarsınız hem V-Sync açabilirsiniz, hem de tepki gecikmesi asgariye iner.

Cevabınız için çok teşekkürler. Yaklaşık olması gerekenden 45fps az alıyorum. Ultra ve Very Low ayarlda nerdeyse aynı fps i alıyorum. Bu kadar büyük bir fark güç kaynağınından dolayı mı oluyor?Kullandığım güç kaynağı da baya bi kullanılan, bilinen VS650.

Ayrıca CS:GO'yu profesyonel olarak oynadığım için yüksek fpslere ihtiyaç duyuyorum. Very Lowda en az 300 üzeri almam gerekirken test ettiğimde 180-200 aldığımı gördüm. Daha yepyeni olan bir ekran kartının neden bu kadar devasa bir performans kaybına uğradığını anlayamadım.
 
Bu konuya mesaj atan en az 3 kişide (konu sahibi dahil olmak üzere) GTX 1070 Ti var. Hepimizde ortak olan bir oyunda aynı sahnede aynı ayarlarla MSI Afterburner'dan FPS değerlerine paylaşıp karşılaştırma yapabiliriz. Bu sayede FPS'te sorun var mı anlaşılır.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı