1070 Ti ve i3 7100 Darboğazı Nasıl Azaltılır?

0PolatCan0

Kilopat
Daha fazla  
Evet başlıkta da gördüğünüz üzere i3 7100 ile 1070 Ti kullanıyorum. İşlemci darboğazı dolayısıyla oyunlarda drop yiyebiliyorum ara sıra ve bu gerçekten canımı sıkıyor. Çoğu oyunda grafikleri sona çekerek biraz da olsa işlemcinin üstündeki yükü azaltıp ekran kartının üstündeki yükü fazlalaştırarak dropları azalttım. Fakat biraz daha azaltma ihtimalimin olup olmadığı konusunda size fikir danışmak istedim. Nvidia Denetim Masasındaki 3D Ayarlar bölümündeki kartı zorlayacak ayarları aktif edersem faydasını görür müyüm? Şimiden çok teşekkürler herkese.

Kartı zorlamak yerine düşük gereksinimli oyunlar oynamayı veya biraz para biriktirip daha iyi bir işlemci almayı deneyebilirsin. Kartı Zorlamanın fayda vereceğini düşünmüyorum.

Karti dusuk gereksinimli oyunlarda fps iyice articak gene darbogaz olucak, gpu ya yuk bindirmek gerekli ama hersekilde darbogaz olur bu islemcide , en kotu yeni bir islemci alana kadar vsync acik oyna gpu ve cpu bi yerde durur en azindan
Kartı zorlamak yerine düşük gereksinimli oyunlar oynamayı veya biraz para biriktirip daha iyi bir işlemci almayı deneyebilirsin. Kartı Zorlamanın fayda vereceğini düşünmüyorum.

Peki neden çift çekirdekli işlemciye sahip bir sisteme 1070Ti taktınız? Çözünürlüğü 4K'ya yükseltmeden darboğazı engelleyebileceğinizi sanmıyorum.

Peki neden çift çekirdekli işlemciye sahip bir sisteme 1070Ti taktınız? Çözünürlüğü 4K'ya yükseltmeden darboğazı engelleyebileceğinizi sanmıyorum.
O sırada 1070 Tİ gerçekten ciddi oranda indirime girmişti ve işlemci o kadar zor alınacak bir şey değil ekran kartı kadar. Nasılsa sisteme bir zararı yok darboğazın. O sıraya kadar geçici yardım istedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı