1070 Ti vs RTX 2060

Bütçe
5000
Merhaba hocam. Birkaç hafta aradım ekran kartı ama sonradan fikrim değişti boş para vereceğime 2025 başında direkt parçaları satıp üstüne sağlam bir PC toplamak daha mantıklı geldi hem de oynadığım oyunlar sunucular falan kapandı ben de sonraya bıraktım bu işi maalesef. Seneye 5060'lı bir sistem toplayacağız inşallah artık.
Aslında en mantıklısını yapmışsınız. Eğer bir süre daha idare edip, bütçeyi biraz daha arttırma şansınız olursa DDR5 ram ve AM5 soket işlemcili bir sistem toplamanız daha mantıklı olur. Hem daha ileriye dönük bir sistem olur hemde uzun bir süre de yükseltme ihtiyacı da duymazsınız. Oldu ki ileride daha güçlü bir şey yapmak isterseniz, yükseltme yapmak istediğinizde de, kafanız rahat olur. Anakart, ram, işlemci değişimiyle de felan uğraşmazsınız. Direk üstüne koyar geçersiniz.

Aslında en mantıklısını yapmışsınız. Eğer bir süre daha idare edip, bütçeyi biraz daha arttırma şansınız olursa DDR5 RAM ve AM5 soket işlemcili bir sistem toplamanız daha mantıklı olur. Hem daha ileriye dönük bir sistem olur hem de uzun bir süre de yükseltme ihtiyacı da duymazsınız. Oldu ki ileride daha güçlü bir şey yapmak isterseniz, yükseltme yapmak istediğinizde de, kafanız rahat olur. Anakart, RAM, işlemci değişimiyle de falan uğraşmazsınız. Direk üstüne koyar geçersiniz.

Hocam merhaba, yanıtlamayı unutmuşum konuyu yine hortlatıyorum izninizle. Şu an sınava çalışıyorum ve 6 ay içinde ya harp okulunda ya da KYK'da olacağım. Uzun zamandır piyasaya bakmıyordum ancak sanırım NVIDIA 5000 serisini tanıtmış ve 4000 serisine göre avantajlı fiyatları var kartların. Masaüstü alamam çünkü yurtta olacağım bundan sonra muhtemelen. Dizüstü olarak 80-90k bandına çıkabilirim fiyatta. Video editörlüğüne başladım ayrıca orada da ekran kartım bayağı yük altına giriyor ve zorlanıyorum o yüzden hiç kastırmayacak sağlam render verecek bir karta ihtiyacım var. Bununla birlikte FiveM'ı 120 FPS ve full grafik ayarlar + grafik paketleri ile akıcı oynamak istiyorum ayrıca diğer hikaye oyunlarını da. YouTube'da bir kişi 3070 Ti ile aynı dediğim ayar bandında oynuyordu acaba 4000 veya 5000 serisi mi mantıklı yoksa 3070-3080 Ti bandında bir kart mı işimizi görür sizce? Tekrardan teşekkürler.

Hocam merhaba, yanıtlamayı unutmuşum konuyu yine hortlatıyorum izninizle. Şu an sınava çalışıyorum ve 6 ay içinde ya harp okulunda ya da KYK'da olacağım. Uzun zamandır piyasaya bakmıyordum ancak sanırım NVIDIA 5000 serisini tanıtmış ve 4000 serisine göre avantajlı fiyatları var kartların. Masaüstü alamam çünkü yurtta olacağım bundan sonra muhtemelen. Dizüstü olarak 80-90k bandına çıkabilirim fiyatta. Video editörlüğüne başladım ayrıca orada da ekran kartım bayağı yük altına giriyor ve zorlanıyorum o yüzden hiç kastırmayacak sağlam render verecek bir karta ihtiyacım var. Bununla birlikte FiveM'ı 120 FPS ve full grafik ayarlar + grafik paketleri ile akıcı oynamak istiyorum ayrıca diğer hikaye oyunlarını da. YouTube'da bir kişi 3070 Ti ile aynı dediğim ayar bandında oynuyordu acaba 4000 veya 5000 serisi mi mantıklı yoksa 3070-3080 Ti bandında bir kart mı işimizi görür sizce? Tekrardan teşekkürler.
Laptop önerisi yapacak kadar bilgim yoktur, bunun için yeni konu oluşturarak daha iyi öneriler alabilirsiniz.
Ekran kartı önerisi olarakta güncelini almak her zaman daha avantajlıdır.
1737223153923.jpeg

Yukarıda ki tabloda da göründüğü gibi, yeni bir özellik eklenecek 5000 serisine ve sadece 5000 serisinde kullanılabilecek diye biliyorum tam emin değilim. Yukarıda ki bilgiler, Nvidia'nın resmi sitesine aittir. Oradan inceleyebilirsiniz.
Sırf bir yazılım desteği almak için de bütçeyi artırmaya değer mi emin değilim. Henüz satışa çıkmadığı için de ne gibi özellikler sunduğunuda bilmeden eleştiri yapmak çok doğru olmaz. Sunduğu özelliklere göre değerlendirme yapılması daha sağlıklı olur. Ocak ayının sonunda satışa çıkacak diyorlar yeni seriyi. Bakalım nasıl bir özellikler ile piyasaya gelecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı