10700F vs 3600

1080P'de biraz sıkıntılar yaşıyorum. Voltaj ile alakalı olabilir. Sebepsiz yere ani droplar yiyorum.
Cinebench gibi stres testi uygulamaları yapıp HWInfo gibi bir uygulamayla voltajları ve frekansları takip etmeniz mümkün mü? Sizin sorununuz aldığınız FPS değerinden ziyade anlık FPS düşüşleri sanıyorum. Bunun yanı sıra FPS düşüşleri sistemdeki yazılımlardan kaynaklanabiliyor, temiz kurulum yapmanızı öneririm.

Çözünürlüğü arttırmak yükü ekran kartına alacaktır ama voltaj gibi bir sebepten FPS düşüşü yaşıyorsanız çözüm bu değil.

Cinebench gibi stres testi uygulamaları yapıp HWiNFO gibi bir uygulamayla voltajları ve frekansları takip etmeniz mümkün mü? Sizin sorununuz aldığınız FPS değerinden ziyade anlık FPS düşüşleri sanıyorum. Bunun yanı sıra FPS düşüşleri sistemdeki yazılımlardan kaynaklanabiliyor, temiz kurulum yapmanızı öneririm.

Çözünürlüğü arttırmak yükü ekran kartına alacaktır ama voltaj gibi bir sebepten FPS düşüşü yaşıyorsanız çözüm bu değil.

Temiz kurulum yaptım. Çözünürlüğü artırsam bile droplar devam ediyor ETS 2 de.

Cinebench R23 veya OCCT gibi herhangi bir uygulamayla stres testi yapın ve bu sırada kenarda HWInfo açık dursun. Frekansları ve voltajları izleyin, herhangi bir gariplik var mı diye. Hangi aralıklarda değiştiğini söylemeniz yeterli. Programları kullanmayı anlamadıysanız indirip açın, ekran görüntüsü yollayın. Nelere bakmanız gerektiğini söyleyebilirim.

Not: Cinebench kullanmanızı tercih ederim çünkü doğruluğu ve puanı da test etmiş oluyorsunuz. Voltajın yetersiz olup olmadığını böyle anlayabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı