10700K yükte 94 derece

Alper Erkur

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ASUS TUF Z490 Plus anakart, 10700K 5.1GHz, 240mm sıvı soğutma, kullanıyorum macun kutudan çıkan, masaüstünde 40-50 derece, CPU-Z de teste soktuğumda 94 dereceyi görüyor 2 dakikada. Şimdi Thermal Grizzly Kryonaut 12.5 aldım, daha elime ulaşmadı sizce macunu almakla sonucu değiştirebilir miyim?

Oda sıcaklığı 25 derece.

Fanlarda otomatikte, sessiz mod da değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ASUS TUF Z490 Plus anakart, 10700K 5.1GHz, 240mm sıvı soğutma, kullanıyorum macun kutudan çıkan, masaüstünde 40-50 derece, CPU-Z de teste soktuğumda 94 dereceyi görüyor 2 dakikada. Şimdi Thermal Grizzly Kryonaut 12.5 aldım, daha elime ulaşmadı sizce macunu almakla sonucu değiştirebilir miyim?

Oda sıcaklığı 25 derece.

Fanlarda otomatikte, sessiz mod da değil.
9700K ile 42-48 derece arası gezmekte bende de. Tam yükte 94 derece fena değil.
Burada etkili faktörler sıvı soğutma ve termal macun tabii.
Otomatik ayarlarda fakat en boş halinde bile %60 şeklinde çalışsın diye ayarladım ben. Fanlar ses yapmadığı için.
Sıvı soğutmam: Cooler Master ML360R
Macun olarak ise F/P değil ama en kaliteli macunlardan biri olan: Coler Master MasterGel Pro

Termal macunda termal iletkenliği yüksek olan macunlar baya fark ediyor. Öneririm. Ekran kartı ve işlemci için bu bakımlarda bu termal macunu kullanmaktayım ben. Termal İletkenliği ise 8

sistemi 2 yıl önce topladığımda ; 25 derecelik oda da 35-40 derelerdeydi boşta, yük altında 80 dereceyi pek geçmezdi. Zaten şuan bir termal macun aldım sadece daha elime gelmedi, Thermal Grizzly Kryonaut 12.5w/mk aldım. şuan kullandığım macun markasız, ucuz macun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı