10700KF vs. 3800X vs. 3900X

Hocam tam olarak zon zamanlarda aklımdan geçen düşünceyi yazmışsınız, büyük ihtimal böyle yapacağım.

Renderi ekran kartıyla alacaksan ve oyun 2. planda ise 3700X alıp artan parayı ekran kartına yatırmalısın. Render yaparken işlemciye yük bindireceksen 3900X tabi ki de.

Renderi ekran kartıyla alacaksan ve oyun 2. planda ise 3700X alıp artan parayı ekran kartına yatırmalısın. Render yaparken işlemciye yük bindireceksen 3900X tabi ki de.

Hocam render ekran kartıyla(3070) alınacak fakat aynı anda arkada blender, photoshop, chrome sekmeleri vs. olacak. Ben büyük ihtimalle 3700x alıp diğer parçaları güçlendireceğim. Hem böylelikle 5000 serisi güzel olursa çok para bayılmadığım için ona geçiş yapabilirim.

Bol çekirdek, güçlü ekran kartı ve bol RAM lazım. Dengeli bir sistem kurman lazım. 2x16 RAM uzun vadeli olur senin için. RAM uyumu için bildiğim en iyi yol anakartın uyum listesindeki RAM'lerden seçmek. Bu bir öneri tabi ki. RAM konusunda bildiğim en garanti yol.

Ben önerimi yeniliyeyim. Render alınacaksa 3070 alınmamalı 8 GB VRAM yetersiz. 6800'e bir bakın 3D render alınmayacaksa. İşlemci olarak da 5600X alın 6 Core ve çok hızlı güncel bir işlemci olduğundan sorun yaşamazsınız. RAM'leri de 16 seçin.
Zaten 5600X'in çoklu çekirdek performansı 3700X ile neredeyse aynı. Hatta OC ile daha iyi bile olabiliyor.

5.1 GHz görmek istiyorsan i7-10700KF al ama benim önerim 3900X.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…