1080 Ti alınır mı?

gatgatgate

Centipat
Daha fazla  
Şu anda bilgisayara ihtiyacım yok ama sadece merak ettim insanların 1080 Ti'yi çok övdüğünü biliyorum o yüzden sorayım dedim. 1080 Ti gerçekten de yeni oyunlarda bile iyi FPS veriyor mu?

Şu anda bilgisayara ihtiyacım yok ama sadece merak ettim insanların 1080 Ti'yi çok övdüğünü biliyorum o yüzden sorayım dedim. 1080 Ti gerçekten de yeni oyunlarda bile iyi FPS veriyor mu?

1080 Ti çıktığı dönemin 5090 kartı gibiydi hocam çok kral kart 5050 ile bile yarışıyor.

Bir mantığı yok çünkü güncel ekran kartları mevcut teknolojileri sayesinde daha verimliler. Sadece FPS olarak soracak olursan da hayır tam olarak 1080 Ti ile güncel oyunlarda yüksek FPS alınmaz. Ayarları fullemek yerine ortalamalara çekerseniz +60 FPS verecektir elbette yani sorunuz 1080 Ti ile güncel oyunlar oynanır mı ise evet orta ayarlarda akıcı olarak oynanır.

Not: Eğer 2.el alıyorsanız daha güncel bir ekran kartını 2.elde tercih etmek yine daha mantıklı olacaktır. Çünkü yeni teknolojiler sayesinde hem daha düşük enerji hem daha uzun vadede daha yüksek FPS vadediyorlar.

Elde güçlü bir psu varsa ve uygun fiyata düşerse alınabilir. RTX 3060 tan iyi performans sunuyor.

Oyun FPS bazlı testlerini izledim. Bilgim ve tahmini kıyasım beni yanıltmadı. Salt oyun FPS testinde güncel ekran kartları daha başarılı. 3-4 Senelik 3060'la kıyasını da merak edip izledim. FPS olarak benzer sonuçları vermişler. Arada 5-10 FPS farkı oluyor, bazı oyunlarda 3060 önde bazı oyunlarda 3-5 FPS farkla 1080 Ti öne geçmiş. Ancak sunulan teknoloji gereği ve belki alabilecekleri DLSS güncellemeleri sebebiyle güncel kartlara yönelmeniz mantıklı. Ancak fiyat olarak çok makule temiz bir kart düşürdüyseniz, evet 1080 Ti da alınabilir durumda.

Not: Israrla altını çiziyorum eğer fiyat olarak yakınlık varsa kesinlikle güncel kartlardan tercih edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı