Çözüldü 1080 Ti boşta 60 derecede çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Botank

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
88
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Okuyor.
Merhabalar. 1080 Ti ekran kartım, internetten izlediğim oyun testlerindeki sıcaklıklardan daha fazla ısınıyor. Bir de ara sıra frekanslar yükseliyor. Ekran kartı (fanlar çalışmıyor) boşta 60 derece. Nedenini anlamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
 
Kasanın ön camını çıkardım Assassin's Creed Unity de sıcaklık 80'lerden 73'e düştü. Bilgisayar boşta iken 53 derece. Fakat soruda belirttiğim ekran kartı ara sıra en yüksek MHz'lere çıkıyor. Bunun Sebebi nedir?
 
Normal bir şey bu , oyunun gerek sinimlerinre göre yükselip düşer , ana kart la konuşup daha fazla voltaj ister yada istemez , oyunun her saniyesi her saniyesi ni tutmadığı gibi voltaj alış veriş i de değişken dır .
 
Normal bir şey bu , oyunun gerek sinimlerinre göre yükselip düşer , ana kart la konuşup daha fazla voltaj ister yada istemez , oyunun her saniyesi her saniyesi ni tutmadığı gibi voltaj alış veriş i de değişken dır .
Oyundan bahsetmiyorum. Sadece tarayıcıda iken böyle oluyor.
 
Fan ayarı değil, güç limiti ve frekanslarla biraz oynayacağız, 970 kartı olan bir arkadaş 80 derecelerde kullanıyordu 70 civarına kadar düşürdük, Afterburner'dan görüntü atarsan bakalım.
@Botank daha çok kartın modeli markası ve fark ediyor, kasa da tabii ki fark eder ama 20 dereceye kadar yakın etmez. Kapalı bi kutuya koymadığın sürece :D
Hocam konuyla alakasız ama, bendr gtx 1650 ti'li leptop var, çabuk ısınıyor, perfonmans düşmeden ayarlama şansımız var mı?
 
ha oyun ha tarayıcı hepsi ekran kartı kullanıyor .
Birden yükselip kısa süre sonra düşmesi normal ise sıkıntı yok. Teşekkür ederim.
Kasanın camlarını çıkardıktan sonra başka yapabileceğim bir şey var mıdır?
Hala neden 65 derecede oynayamıyorum onu düşünüyorum.
 
Termal macunu ve pedleri yenilemek üstüne üstelik bir de fan ayarı yapmak sorununa çözüm olabilir. Kasa tercih ederken ön tarafı mesh olan kasa tercih ederseniz bu tarz problemler yaşamazsınız. Ben kasa olarak Phanteks p500 kullanıyorum p400 p300a serileri oldukça uygun olabiliyor bir bakmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı