1080 Ti PUBG FPS Düşmesi

lmavi

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Türk Telekom mağaza müdürü
MSI Gaming 1080 Tİ
İ7 7700K
16 GB RAM
MSI Z270 M3 Anakart

Sistemim yukarı da yazığım gibidir. PUBG oynuyorum ve Twitch yayın yapıyorum. En düşük aldığım FPS 60 en yüksek aldığım FPS 144. Son 3 güne kadar her hangi bir sorunum yoktu, mükemmel şekilde yayınımı da yapıyordum oyunumu da oynuyordum. Oyun esnasında 3 gün önce bir anda FPS 15 - 16'ya düştü ve o gün den sonra bir daha düzelmedi. Oyuna giriyorum 100 110 FPS ile başlıyorum fakat 50-60 gibi rakamlara düşüyor fakat bu rakamlarda kasmaması gerekirken, akıcılık kayboluyor yer yer çok fazla şekilde kasıyor.
Şimdi sizin soracaklarınızı tahmin ederek yazacaklarım, ısı değerlerinde herhangi bir sorun yok. Driver güncellemelerin de herhangi bir sorun yok.
Yaptıklarım:

-Format attım.
-Nvidia Driver defalarca sildim yeni den kurdum.
-İnternet üzerinde bulabildiğim tüm Nvidia denetim masası ayarlarını yaptım.
-Steam başlangıç ayarları oyun için yapılacak olan bütün ayarları yaptım.
Sorun nerede olabilir. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

2 hafta önce topladığım Ryzen 5 1500X, GTX 1060 6 GB, 16 GB RAM'li bilgisayarımda ultrada 60-70 FPS alıyordum. Yayın vesaire yapmadan son 3 gündür ultrada FPS'im 30'larda geziyor. 4X scope açıyorum, FPS 15'e düşüyor. Bugün oyun ortasında High'a almayı denedim FPS sabit 90'da oynadım. Scope açtım, yine bir sorun olmadı ama nedenini hiç bir türlü anlamadım. Donanımsal bir problem olduğunu zannetmiyorum. Oyunun kendisinde bir sorun var ve herhangi bir güncellemede gelmedi işin garip yanı.

Ben çözemedim FPS sorunum yok bir şekilde düzeldi ama şu an sorunum şu mesela adama ateş ediyorum, daha adam ateş etmeye başlamadan duvarın arkasına geçiyorum. Duvarın arkasına geçtikten sonra 3 4 mermi yiyorum yani aslında ben hala adamın önünde duruyorum onun ekranında ama ben kendi ekranımda duvarın ortasına geçmiş oluyorum. Bir nevi lag gibi bir şey oluyor. Ping kontrollerim de 75 80 civarı ping alıyorum, hız testlerim vs. bir problem görünmüyor. Eve ekip geldi bir sorun görünmüyor diyorlar, e internette sorun yoksa PC'de var ama sorun ne çözemedim. Oyunla ilgili bir sıkıntı olmadığına eminim, 1 hafta önceye kadar sıkıntısız akıcı bir şekilde oynuyordum. Birlikte oynadığım arkadaşlarımda da bir sıkıntı veya değişiklik yok. Onlarda önceden neyse hala o. Bilgisayarı parçalayacağım artık. Biri Allah rızası için şu sorunumun ne olabileceği hakkında bilgi versin artık lütfen.

Sorunu kendinizde aramayın. Oyunun kendi içi problemleri bunlar. Ben de izliyorum bazen yayıncıları, neredeyse son teknoloji donanımı var ama onlar da yaşayabiliyor ani FPS düşüşleri.

Aynı özelliklerde sadece 8 GB RAM'i farklı olan müşterimde de aynı sıkıntı vardı, BIOS Update yaparak sorunu çözdük. BIOS link 2018-01-12 tarihinde çıkan BIOS sürümüne geçirince bütün ayarlar ultrada uçaktan schoola atlarken en düşük 68 FPS gördüm. Onun dışında 100'ün üstündeydi dağlık alanlarda tek başımayken 140'tan aşağıya inmedi. Nasıl BIOS Update yapacağını bilmiyorsan linke tıklayarak forumdaki konudan öğrenebilirsin. Ekstradan ASUS'un GPU Tweak II uygulamasını kurup biraz daha FPS arttırabilirsin BIOS'tan önce onu denemiştik, etkili olmuştu. Umarım sorununu çözer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…