1080 Ti sistem kendini kapatıyor

SametGenç

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Pideci Ustası
Benim 700 Watt PSU var. 1080 Ti ekran kartı, R7 3800X işlemci, X570 anakart, 8+8 3600 MHz RAM, Corsair H100I sıvı soğutma, 2 SSD, 1 HDD var. Bilgisayarımdaki PSU FPS epsilon 700 Watt 80+ güç kaynağım var. Bu güç kaynağı 6 yıllık galiba bilmiyorum, bilgisayarım kendini kapatıyor oyun oynarken ama 1 saat oynuyorum kapatıyor, bazen yarım saat sonra belli olmuyor. Yani önceden 1080 vardı, 1080 Ti'ye geçtikten sonra oldu bu. 1080 Ti'ye geçtikten sonra işlemcimi de 4.4'e sabitmistim, arkadaşıma o zaman daha çok yapıyordu. Sonradan serbest bıraktım orijinali gibi yaptım duzelmisti ama geri başladi. Bunu neden yapar acaba?

İşlemci fazla ısınırsa sistem kendini kapatır muhtemel 100 derece üstünü görmüş olabilir işlemci oyun içi değerlerini atarsan daha sağlıklı yorum yapılabilir.

İşlemci fazla ısınırsa sistem kendini kapatır muhtemel 100 derece üstünü görmüş olabilir işlemci oyun içi değerlerini atarsan daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Sorun yok Max 60 derece oluyor ısınan bir parçası yok yani.

Sistem üzeride bulunan tüm performans arttırımlarını orijinal haline çevirin sorun çözülmez ise farklı bir PSU ile deneme yapın.

Isı değerleriniz kontrol edildi mi normal mi?

Zaten şu an orijinal halinde akşam işlemcimi Max 4.0'a çıkacak şekilde ayarlayacağım ozman yapmazsa PSU dandır değil mi?

Sorun yok Max 60 derece oluyor ısınan bir parçası yok yani.

Zaten şu an orijinal halinde akşam işlemcimi Max 4.0'a çıkacak şekilde ayarlayacağım ozman yapmazsa PSU dandır değil mi?

Sistemi fazla parçalamadan önce farklı bir PSU'yu kasa dışı montaj yaparak deneyin eğer sonuç alamazsanız diğer parçaları incelemeye alabilirsiniz.

Sistemi fazla parçalamadan önce farklı bir PSU'yu kasa dışı montaj yaparak deneyin eğer sonuç alamazsanız diğer parçaları incelemeye alabilirsiniz.

@Pozitifdeger ben dün akşam FurMark'dan test yaptım 1080P, 2 K, 4 k hiçbir sorun olmadı ama FurMark açıkken PUBG'ye girdigimde tam lobi yüklenirken kendini kapatıyor bu ekran kartından yada başka birseyden değil sanırim ve OCCT ile de denedim OCCT açıkken oyuna girdim ama ekran kartı kullanım oranı düşük dü o yüzden oyunda 30 FPS falan aldım o zaman kapatmadı FurMark ve OCCT'yi beraber açtığimda gene kapatma lakin FurMark be PUBG'yi açtığımda tam lobi yüklenecekken kapatıyor ve PSU'dan benim ses geliyor yükteyken coil wihine o normal ama tam lobi yüklenecekken ses yükseliyor ve 1 sn geçmeden kapatıyor bence PSU'da gibi geliyor bana sizce de ondan mıdır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı