1080p için 2GB Bellek Yeterli mi?

1080p için (çıkacak oyunlar dahil ) 2GB VRAM yeterli midir?

• Oy verenlerin toplamı
    26
@Atikun hocam sen olayı bitirmişsin :) Maşallah gılgamış destanı gibi yazı yazmışsın. Kesinlikle dediklerine katılıyorum. Şimdi gidip GT630 4GB alsak oyunu rahat mı oynayacağız yani ? Sağlam GPU herşeyin üstesinden gelir.

@Silinen üye Teşekkür ederim hocam. Aslında kısa mesajlar yazmayı istiyorum herkes daha kolay okusun diye. Ancak herkes sadece tavsiyeyi yapıyor, doğru düzgün sebebini yazmıyor. Açıklayınca da malesef biraz uzun oluyor mesajlar. :)

4GB konusunda da haklısınız. Mesela Gigabyte GTX770 Windforce 3x OC GTX770 4GB ekran kartı soğutma açısından da performans açısından da çok iyi bir kart. Kart 4GB ancak 2GB'lığı gibi 256 Bit sonuçta. 1 adet 1080p monitörde vereceği performans belli ki gayet de yeterli. Çoğu zaman VRam kullanımı 2GB üzerine çıkmaz bile. 384 Bit olsaydı tadından yenmezdi ancak R9 280X'lerin 384 Bit olması 256Bit'lik GTX770'ten üstün oldukları anlamına gelmiyor. Youtube'ta da örnekleri var.

Vatan bilgisayarda özellikle Sapphire marka ekran kartlarında iade ürün, açılmış, bandrolsüz ürün satışı çok fazla oluyor. Diğer markalarda bu kadar olmasa da gene mevcut. Test edip satıyoruz diyorlar ancak hikaye. Neymiş ekran kartı bandrolünün canı sıkılıyormuş, kendi kendine atıyormuş. Güzelim ülkemde yıllarca Celeron işlemciler Custom Bios değişiklikleriyle Pentium diye satıldı, benim o yüzden vatan çalışanlarının sözüne güvenim yok. Her ürün aldığımda şiddetle ısrar ederim kapalı ambalaj olsun diye, yoksa da satın almam ya da başka şubeden getirtirim. Güncel fiyatlara bakmadım ancak fazla fark yoksa ekran kartlarını İnventus, Nova Bilgisayar gibi firmalardan almak daha mantıklı olabilir. Ancak montajı vatana yaptıracak arkadaşların vatandan alması gerekiyor tabiki. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı