1080P için İntel mi AMD mi?

A10

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Sürekli siteyi takip ediyorum. 1080P sistem toplamak gibi bir niyetim var. Benim baktığım konularda bazen İntel bazen de AMD tavsiye ediliyor. Konu ile alâkalı bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

AMD yerine İntel ya da İntel yerine AMD alman sana bir eksi getirmez. Fakat şu aralar işlemci bazında AMD atağa geçti ve İntel'e göre bir tık önde diyebiliriz. Yani şu an için hem daha iyi fiyatlar hem daha düzgün performans açısından AMD tercih edilebilir.

Intel, 1080p oyunculukta Ryzen'den bir tık önde gidiyor ancak yine de iş bütçede bitiyor. Ryzen 5 2600, 1200 TL fiyatıyla tam i3 8100 ve i5 8400 arasında konumlanmış durumda. Ayrıca Ryzen 5 2600'ün çok çekirdek performansında i7 8700'e ter döktürdüğü gibi bir gerçek de söz konusu.

Ağırlıklı olarak CS:GO oynayacağım. Hatta başta sadece CS:GO için sistem toplamak gibi bir niyetim vardı ama madem alıyorum 1080P'lik bir sistem alayım dedim. CS:GO içinde genelde İntel tavsiye ediliyor. 240Hz monitör alacağım için 240 fps ve üzeri almam lazım.
Bütçe meselesi. Diğer bileşenler ne olacak?
1080P'de Intel birkaç adım önde.
Alacağım monitör FreeSync özelliği bulunuyor. Bu sebepten ötürü F/P olarak Rx 580 düşünüyorum. Aklımda i7 8700 vardı.

Ağırlıklı olarak CS:GO oynayacağım. Hatta başta sadece CS:GO için sistem toplamak gibi bir niyetim vardı ama madem alıyorum 1080P'lik bir sistem alayım dedim. CS:GO içinde genelde İntel tavsiye ediliyor. 240Hz monitör alacağım için 240 FPS ve üzeri almam lazım.

Alacağım monitör FreeSync özelliği bulunuyor. Bu sebepten ötürü F/P olarak Rx 580 düşünüyorum. Aklımda i7 8700 vardı.

i7 8700'e o parayı vermektense OC yapılabilir bir işlemci olarak Ryzen 5 2600X al bence. RX580 ile FreeSync özelliğinin de keyfini sürersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p için konuşursak İntel tek çekirdek performansında hala önde olduğu için haliyle %10 civarında hatta %10 bile gelmeyecek bir performans farkı söz konusu.

Peki neden AMD öneriliyor kısmına gelirsek, orta segment işlemciler için konuşursak AMD almak daha avantajlı oluyor zira salt performans olarak rakibi İntel'den daha iyi olduğu değiştirilemez bir durum.

Üstüne İntel'in sürekli soket değiştirmesi, sürekli gıdım gıdım performans iyileştirilmesini ekleyince haliyle uzun vadede AMD daha hızlı kendini amorti ediyor.

Bana kalırsa AMD alınmalı zira bu çoklu çekirdek furyasını başlatan ve oyunlara yavaştan çoklu çekirdek desteğini kazandıran AMD oldu, İntel bile mevcut durum karşısında çekirdek sayısı artırmak zorunda kaldı, uzun ömürlülük için ev kullanıcı isen AMD daha ağır basıyor.

Tek çekirdek için özel bir ihtiyacın yok ise AMD öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı