1080p için RTX 3060 yeterli mi?

NVIDIA ekran kartı almayı düşünüyorum. Online mücadeleci ve MMORPG oyunlar oynuyorum. Sistemim için RTX 3060 ekran kartı yeterli mi? 3060 ile 3060 Ti arasında kaldım. Aralarında çok fark var mı? Maddi açından ekonomik düşünüyorum. Eğer 3060 yeterli ise onu almayı düşünüyorum.

Sistemim.
İşlemci: Ryzen 5600.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM: 8x2 16 GB.
Monitör: Philips 144 Hz.
Bende aynısını topladım.

FPS dropları oluyor mu hala hocam.

Sistem düzgün olduğu sürece hayır 3060 alacaksanız 6800 TL'ye 6700 3060 Ti alacaksanız 8.8k ya 6700XT bakın.

Amd konusunda biraz sorun yaşadığım pek sıcak bakmıyorum. Hala sorunları devam ediyor mu?
Yaşayanlar az da olsa çıkabiliyor , fakat bu sorun yaşayanlarında hepsi ekran kartından mı kaynaklı muamma. 3060 ti den belkide daha ucuz fiyata daha performanslı bir kart alabiliyorken 8 gb vramli ekran kartı alınmaz hocam. 6700xt alın, daha geleceğe dönük olur. İleride 2k monitöre geçerseniz kart sizi yine götürür.

Yaşayanlar az da olsa çıkabiliyor , fakat bu sorun yaşayanlarında hepsi ekran kartından mı kaynaklı muamma. 3060 ti den belkide daha ucuz fiyata daha performanslı bir kart alabiliyorken 8 gb vramli ekran kartı alınmaz hocam. 6700xt alın, daha geleceğe dönük olur. İleride 2k monitöre geçerseniz kart sizi yine götürür.
FPS dropları oluyor mu hocam 6700 xt de

DLSS, Ray Tracing, NVIDIA Reflex ve CUDA çekirdeği NVIDIA'nın elini güçlü kılan taraflar. Ben olsam oyuna ek çeşitli grafik tabanlı mühendislik programları da kullanacağım için ya da yayın açmak, oyun kaydı almak gibi niyetim var ise NVIDIA tercih ederim. Ancak ben sadece oyun oynarım, bu teknolojiler ile de çok işim yok derseniz AMD çok daha fiyat performans konusunda başarılı bir seçenek. Tek amaç oyun oynamak ise RX 6700 gibi kartlar çok daha fiyat performans tercihler arasında. Yazılımsal sorunları 6000 serisi ile bitmedi, halen şikayetler var ve açıkçası daha önce WattMan yaşamış birisi olarak diyebilirim ki biraz şans işi bir durum. RTX 3060 ve 3060 Ti 1080p oyunculuk için uzun vadeli yeterli kartlar, ancak RX 6600 ve RX 6700 gibi fiyat performans modellerede bakmak gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı