1080P mi daha fazla FPS verir 2K mı?

Konunun sistem ile ne alakası var?
Konu ''1080p'mi 2k'mı daha fazla FPS verir'' değil mi? Bu sisteme göre değişkenlik gösterir. Örnek olarak RTX 3060 Ti Ekran Kartınız var 1080P çözünürlükte darboğaz yaşamanız muhtemeldir ancak, benim gibi 1650S kullanıcısı iseniz 1080P' de daha fazla FPS alırsınız. Sonuç olarak konunun sistem ile çok alakası var.

@Tek7HackDedi Neden güldünüz sorabilir miyim? Arkadaşın elinde RTX serisi bir kart varsa 2k oynaması daha verimli olacaktır. Bu yüzden sistemi öğrenmek istiyoruz.

Bırakın şunları Allah aşkına. Bilip bilmeden sallıyorlar. Sistemini bilmeden bir şeyler söyleyip insanları kandırıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yapan bir sistemse 2K'da yapmıyorsa 1080P'de daha çok FPS alır ezbercilikle ne alakası var?
Konu sahibi genel bir soru sormuş. Bizden darboğazın ne olduğunu,ne durumda oluştuğunu istiyor. Kendi sistemi ile ilgili bir soru olsa haklısınız. Evet sistem önemli darboğaz konusunda ancak soru genel bir soru.

Konu sahibi genel bir soru sormuş. Bizden darboğazın ne olduğunu,ne durumda oluştuğunu istiyor. Kendi sistemi ile ilgili bir soru olsa haklısınız. Evet sistem önemli darboğaz konusunda ancak soru genel bir soru.
Genel bir soru sorduğu doğru bu konuda haklısınız. Ama cevapta kullanıcıların sistemine bağlı, Genelleme yapamayız.

Darboğaz yapan bir sistemse 2K'da yapmıyorsa 1080P'de daha çok FPS alır ezbercilikle ne alakası var?
Adam sana benim sistemimde darboğaz oluyor mu demiş. Merak edip konu açmış daha ne okuduğunuzu anlamadan boş yorum yapıyorsunuz. Yok konu sahibinin sistemini tahmin ediyorum geyikleri yok bilmem ne.

Aynı konu beni de düşündürüyor. Sorunumuz sanırım aynı. Sistemin sanırım anormal oldu ama anormallik derecesi nedir bilmiyorum. 10400F, Palit 3060Tİ Gaming ve 1080p 24 inc monitör aldım. 10600K alsam ona ve işlemci soğutucusuna 1500 TL fazladan vermem lazım. Monitör alsam bu sefer 1000 TL fazla vermem lazım. 1660S alacaktım almışken bi tık iyisi olsun diye diye konu nerelere geldi... Sizce ekran kartımı %70-%80 performansta kullanma gibi bir darboğaz olur mu yoksa %95 gibi bir kullanım olup %5 civarı mı eksik performans alırım?

Genel bir soru sorduğu doğru bu konuda haklısınız. Ama cevapta kullanıcıların sistemine bağlı, Genelleme yapamayız.
Cevap da geneldir adam kendi yaşadığı bir sorunu dile getirmemiş. Sistemde darboğaz yoksa 2K'da daha düşük FPS verirken darboğaz durumunda sisteme göre değişiklik gösterir. Yazılacak şey bu, adamı tiye alarak saçma salak şeyler yazmanın anlamı yok.

Arkadaşlar sistemimle ilgili değil konu hatta 1366×768 monitörlü laptop kullanıyorum

Hepinize teşekkür ederim benim için en çok bu açıklayıcı oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…