1080p monitörde 2K oyun açılır mı?

DSR gibi teknolojiler genelde işlemcisi zayıf ama ekran kartı güçlü kişiler için darboğazı azaltmak için önerilir. Yükü işlemciden alıp ekran kartına vermiş olursunuz çünkü.
Sonuçta FPS düşecek. Yükü işlemciden alıyor olmak ne işimize yarayacak?

Darboğaz dediğimiz şey işlemci kısıtı nedeniyle istediğimiz FPS’i alamama durumu değil mi? Daha da az FPS alacaksak yaptığınız şeyin anlamı nedir?

Sonuçta FPS düşecek. Yükü işlemciden alıyor olmak ne işimize yarayacak?

Darboğaz dediğimiz şey işlemci kısıtı nedeniyle istediğimiz FPS’i alamama durumu değil mi? Daha da az FPS alacaksak yaptığınız şeyin anlamı nedir?

Pratikte öyle ama RTX 3070 ve 9600K’lı bir sistemde CS:GO oynadığınızı düşünelim, bu halde de oyunun FPS limitlerini zorlayacaksınız ama darboğaz kaynaklı droplar olacak. Çözünürlük artışı yani DSR ile bu dropları biraz azaltıp daha smooth bir oyun oynamak mümkün.

Pratikte öyle ama RTX 3070 ve 9600K’lı bir sistemde CS:GO oynadığınızı düşünelim, bu halde de oyunun FPS limitlerini zorlayacaksınız ama darboğaz kaynaklı droplar olacak. Çözünürlük artışı yani DSR ile bu dropları biraz azaltıp daha smooth bir oyun oynamak mümkün.
FPS limiti de koyabilirsiniz.

Konuyu hortlatıyorum ama 5600 ve 6700XT ikilisi ile pubg'de darboğaz yiyorum bazen ya da ben öyle hissediyorum bilmiyorum. VSR özelliği ile azaltmak biraz da olsa mümkün mü? Ona göre denerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı