1080P Monitörde DSR ile 2K oyun oynama

Efe Yurt

Hectopat
Daha fazla  
Nvidia denetim masasından DSR'yi 1.5 yaparak oyunları 2k oynuyorum 5-10 Fps düşüş yaşıyorum ama bana kalırsa pek bir değişiklik olmuyor görüntüde oluyor mu merak ettim bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntüyü sen görüyorsun. Ne oluyor görüntüde? Kalite mi , genişlik mi? Resim atar mısın?

Pixel sayısı artıyor. Görüntüde değişiklik çok az olur sanırsam.
Burada ufak bir yanlış var, ekran kartının işlediği/hesapladığı pixel sayısı artıyor ama ekranın gösterdiği pixel sayısı sabit kalıyor. Bu programlar ekran kartında daha büyük görüntü işlemeyi sağlayabilir ancak pixel denen şey donanımsal bir olay ve monitörün pixel sayısı (saf çözünürlük) arttırılamaz. Bu şekilde daha temiz bir görüntü elde edebilirsiniz evet ama bu görüntü ASLA gerçek bir 2K monitör kadar net olamaz.

Şöyle söyliyim. 1080P ekranda 1080P resim açın, birde 2K resim açın. Monitör çözünürlüğü aynı kalır. Ama ekran kartı grafikleri 2K olarak işler ve bunu 1080P ekrana sıkıştırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…