1080p monitörü 2K'da kullanmak mantıklı mı?

ARoolse

Hectopat
4070 Super ve R5 7600'lü sistem aldım ancak internette 1080p için güçlü oldugu 2K'da kullanılması herektiği yaziyor ancak yakın zamanda monitör alamam. Şu an 1080p 165 Hz monitör var. NVIDIA ayarlarından 2K olarak yapılabiliyormuş ama kimileri sadece FPS düşürüp karta/monitöre zarar verdiğini söylüyor. Kimisi de zararsız olduğunu ve görüntünün daha iyi olduğunu söylüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Karta veya monitöre zarar vermez fakat 1080p monitör 1080P'dir 2K ya da çekseniz 4kya da çekseniz o monitör aynı görüntüyü verecektir.

Ekran kartı 2K Dlss optimize bir şekilde harika oynatıyor. Ancak FPS oyuncusuysanız sizin için pekte önemi olmayacaktır. Sadece darboğaz varmış gibi full hd de performans düşük olabilir. Onun haricinde kullanabilirsiniz herhangi bir problem olmaz.

Hocam benzer durum bende de var. RX 7900 XTX ve R7 7800 x3d kullanıyorum ama monitörüm 1080p 60 HZ :D Overkill ötesi bir durum anlayacağınız. AMD yazılımından çözünürlüğü 4K'ya çektim o şekilde kullanıyorum. Oyunlarda görüntüyü daha net yapıyor onun dışında da bir etkisi yok. Umarım para denkleştiririm de sisteme yakışan bir monitör alabilirim.

Ekran kartı 2K DLSS optimize bir şekilde harika oynatıyor. Ancak FPS oyuncusuysanız sizin için pek de önemi olmayacaktır. Sadece darboğaz varmış gibi Full HD de performans düşük olabilir. Onun haricinde kullanabilirsiniz herhangi bir problem olmaz.

Yani Until Dawn gibi oyunlarda kullanmamam için bir sebep yok değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı