CharmEnderman
Hectopat
Arkadaşlar merhaba, başta sistem toplamaya karar verdim süreçte birkaç durum oluştu.
Geleceğe yönelik sistem toplayayım diyorsunuz, bir 5 sene götürsün diyorsunuz (konsol elendi çünkü video render, 3D cizim, internete girme vb islemler de yapıyorum bunun için güçlü bir bilgisayar gerek)
ondan sonra bakıyorsunuz yeni çıkan oyunlara hoop hayaller suya.
Misal şimdi RDR2 çıktı yeni oyun. Bakıyorsun PC'de 2K'da 144 Hz veremiyor.
Bunun önümüzdeki senesi var, bir sonraki senesi var. Yeni oyunlar çıkacak illa ki. Dedik ya 5 yıl kafamız rahat olsun. Her yeni çıkan oyunda ayar düşür, çözünürlük düşür yapacağız mecburen.
Bu durumda 5700xt veya daha üstü ekran kartlı sistem alıp 1080P oynamak kalıyor. Monitörü de baştan 1080P 144Hz almak sizce mantıklı mı? Hayır bunun üstüne çıkan ekran kartı yok o yüzden: )
Yanına bir adet 4K monitör alırım diyorum geniş masaüstü kullanim ve diğer işler için. : )
Bu arada PlayStation 1 de oynadim o zamanlar FPS diye bir kavram yoktu, o azicik olan poligonlarla mutlu olmayı bilirdik şimdi gözümüz hep ekranin sol üst köşesinde FPS sayacinda. Tabii bunu donanım üreticisi firmaların dayatması olarak da görmek mümkün.
Tüm bunlara bakinca ne ara bu kadar doyumsuz olduk, ne ara 144Hz Ultra ayar takıntısı edindim diye düşünüyorum ve sistem toplamaktan vazgeçip AMD RX6000 serisini beklemeye karar veriyorum
Galiba bekleye bekleye ömrümüz bitecek
Siz ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleyen: Moderatör: