1080p vs 1440p monitör

Bütçe
-

çınaurier

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
koorui 27e6qc
Merhaba.

Sistemim:

• RTX 5070
  • R7 7700X

Şu anda kullandığım monitör 1440p ve 144 Hz. Ancak rekabetçi oyunları daha çok oynadığım için daha yüksek Hz'e sahip bir monitör almayı düşünüyorum. Kafamdaki soru şu: 1080p monitör alsam FPS'de kayıp yaşar mıyım? Çünkü şu anki monitörümde 1080P'e alınca FPS kaybı yaşadığımı gördüm. Arkadaşlarıma sorduğumda, monitörün çözünürlüğünden daha düşük çözünürlük seçtiğim için öyle olduğunu söylediler ve 1080p alırsam artacağını söylediler.

1920x1080 Monitor alırsan FPS kazanırsın doğru. Çözünürlük arttıkça fps düşer. 2K oynadığın oyunda 100 fps alıyorken 4K oynarken aynısını alamazsın. Basit mantık diyelim

Hocam ekran kartı kaç GB falan detaylarıyla yazar mısınız?

1920x1080 monitör kullanırsanız en yüksek performansı alırsınız o sistemle.

Son düzenleme:
Hocam ekran kartı kaç GB falan detaylarıyla yazar mısınız?

1920x1080 monitör kullanırsanız en yüksek performansı alırsınız o sistemle.

12 GB.

1920x1080 monitor alırsan FPS kazanırsın doğru. Çözünürlük arttıkça FPS düşer. 2K oynadığın oyunda 100 FPS alıyorken 4K oynarken aynısını alamazsın. Basit mantık diyelim.

Çözünürlük arttıkça FPS'nin düştüğünü biliyorum ancak korkum ya çözünürlüğü düşürdüğümde ekran kartı kullanmayı bırakırsa.

Hikayeli oyunlar oynuyor olsaydınız 2k monitör derdim ama rekabetçi oynuyorsanız 1080p. Yerinde olsam yine 2k monitör alır 1080p de kullanırdım rekabetçi oynarken. Hikayeli oyun film vs zamanı gelince 2k çözünürlükten faydalanırdım.

12 GB.

Çözünürlük arttıkça FPS'nin düştüğünü biliyorum ancak korkum ya çözünürlüğü düşürdüğümde ekran kartı kullanmayı bırakırsa.
Ekran Kartının kullanım oranı düşer diye korkuyorsan korkmana gerek yok zaten rekabetçi oyunların çoğu işlemci ağırlıklı, bazıları da ram ağırlıklı. Ekran kartı rekabetçi oyunlarında bazen %50 bazen %70 gider gelir.

Alacağınız monitörün çözünürlüğü 1920x1080 olursa performansınız düzelir. Eğer çözünürlüğü çok takmıyorsanız performans istiyorsanız o çözünürlükte alın. Ama 1920x1080 değil de 2K falan alırsanız performanstan biraz düşebilir. Ve bu arada alacaksanız yüksek Hz değerinde almanızı öneririm. Sisteminiz gayet iyi, oyunlarda yüksek FPS alacağınızdan imkanınız varsa 300 Hz kadar almanızı öneririm. İsterseniz fiyatına uygun bir monitör önerisi yapabilirim.

Full HD monitor ile 2K monitor 1920x1080 çözünürlükte oyun oynarsa, Full HD olan daha çok fps verir, arkadaş bunu istiyor sanırsam. Ben olsam sizin dediğiniz gibi yapardım.

4060 Ti ile 2K kullanıyorum. Tabi en güncel oyunları, en full grafikler ile oynamıyorum fakat kullanıma göre değişir. Şahsen ayarları "en yüksek" --> "yüksek" o da olmadı "yüksek" --> "orta" yaparım. Şu ana kadar 2K oynadığım oyunlarda hiçbir sorun da yaşamadım. Ben en güncel oyunları oynarım, grafikleri fulleme takıntım var diyorsan 1080p tercih et. Çoğu oyunda 100 FPS ile 200 FPS farkını hissetmeyeceksin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…