1080p vs 1440p monitör

Bütçe
-
Ekran kartın 1440p kartı, 1080p durmaya gerek yok. Görüntü kalitesi olarak 1440p bariz daha iyidir.

Kartımın 2K kartı olduğunu ben de biliyorum ancak rekabetçi oyunları daha fazla oynadığım için ne kadar yüksek FPS o kadar iyi.

Eğer gerçekten 1080P'de artış olacaksa 1080p 240Hz alma fikri var aklımda.

Dediğim gibi 1080p alırsanız alabileceğiniz en yüksek performansı alırsınız. Hz değerini yüksek alırsanız rekabetçi oyunlar oynadığınız için daha iyi olur.

Aslında çözünürlük düştükçe işlemci kullanımı artar. Çözünürlüğü düşüreyim, FPS fullensin mantığı yok. Rekabetçi oyunlarda düşük çözünürlük + detay kısma + yüksek FPS = sağlam işlemciden geçer. Sizin işlemciniz fena değil ama bu devirde 1080P alınmaz, tabii eğer profesyonel oyuncu falan değilseniz.

Sizin kart oldukça iyi 1440p için elinizde varsa 1440p alın hazır tadını çıkarın.

@çınaurier Öyle bir sisteme sahip olsam açıkçası 2K alırdım. Rekabetçi odaklı olduğunuzu söylemişsiniz ancak geleceğe yatırım amaçlı alırdım ben. Bir süre sonra rekabetçiden sıkılıp hikayeli veya hikayesiz oyunlara geçerseniz 2K'yı ararsınız. Çözünürlük yükseldikçe fps değerleri düşüş gösterir genel olarak.

@çınaurier 2K alıp performanstan biraz düşmenin de aşırı bir zararı olmaz. Görüntünüz daha kaliteli olacağı için konforunuz artar. Aldığınız monitörün Hz değerinin düşük olmamasına dikkat edin. Yüksek Hz olmadan aldığınız FPS'nin bir anlamı yok. Bütçenize göre monitör önerileri isterseniz yeni konu açabilirsiniz.

Son düzenleme:
2K 1080'e göre fark edilir şekilde daha iyi görüntü kalitesi veriyor.

Naçizane tavsiyem 2 monitör al biri 2K diğeri 1080p olsun rekabetçi oynarken 1080p kullanırsın tabii imkan dahilindeyse yoksa 2K al geç bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…