1080p'de RTX 2060 için R5 2600x alınır mı?

SynaxQ

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar her yerde bu konu tartışılıyor 1080P için 2600X veya 2600 alınır mı? darboğaz olur mu?

benim RTX 2060 strix modelim var(ventus almıştım iade ettim) ve Intel sistem topladığımda 7900-8000TL civarında oluyor(i5 8600k) AMD sistem topladığımda ise 7000-7100TL civarında oluyor ve 1080p 144hz 1 ms monitörüm var.

işlemci arasında kararsız kaldığım için PC'yi kuramadım henüz.

bu konuda rahat 15 kişiye soru sordum yarısı intel diyor yarısı amd diyor bu 1000TL'lik fiyat farkına değer mi sizce?

artık bıktım kart kutusunda duruyor kullanmak istiyorum haliyle. Bu konuda bir sürü soru var fakat ben kişisel olarak kesin bir cevap istiyorum. Sizce AMD ryzen 5 2600x RTX 2060 ile 1080p oyunculuk için (render yok) alınır mı?

Çözüm
Bak bende bi ara İNTEL ve AMD arasında çok kaldım. Sistemimi satıyordum o derece. Yediğim anlık donmalar beni çıldırtıyordu. Sonra tek çekirdek performansı eski işlemcimden daha yüksek olan 2600X'e yükselttim. Şuan gerçekten memnunum. Sana tavsiyem kardeşim, hem anakart olarak hemde işlemci olarak satın aldığında AMD ve İNTEL arasında ki bütçe farkı seni üzmeyecekse kesinlikle git İNTEL al. Ama yok ben aradaki 700 800 lirayı yada 1000 lira işte farketmez o kadar parayla gönlüme güzel gelen başka şeyler alacağım yada diğer ekipmanlarımı arttıracağım diyorsan, bazı oyunlarda tıpatıp aynı performansı verebilecek 2600X'i al. Bende önyargı ile izledim 2060 test videolarını. Ama baktım ki gerçekten eskisi kadar fark yok arada. -Bazı oyunlar hariç-. Ve o farkta yüzde 5 yada yüzde 6'dır. Dediğim gibi aradaki farkı verip üzülmeyeceksen İNTEL al
Intel diyenler işlemci kullanımının %80 olduğunu görmezden geliyor sanırım. Arkaplanda hiçbir uygulama çalıştırmayıp sadece oyun oynayacaksanız Intel işlemcilerin sağladığı FPS değeri daha yüksek evet ama bunu %70-%80 işlemci kullanımı ile yaptığı için arkaplanda işlemciye epey yük bindiren bir uygulama açtığınız zaman sıcaklık değerinde yükselmeler ve oyunda kasmalar olacaktır. Benim tercihim AMD Ryzen 5 2600 olurdu.

Ryzen 5 2600 alın. Pişman olmazsınız. Bence 8600K yerine i5 8400 veya R5 2600'dan birini tercih edin. Ondan sonra daha iyi işlemcilere geçiş yapın. Hem daha ucuzdur hem de RTX 2060 ile darboğaz olmadan kullanırsınız. Ayrıca Intel'in işlemci kullanımı R5 2600'dan çok daha fazla. Eğer arkada bir şeyler açık olursa Intel'de sıcaklık değerleri daha fazla olacak ve bu performansa etki edecek. Ben 2600'dan yana olduğumdan dolayı bunları söyledim. Tabii ki de i5 8400 asla kötü bir işlemci değil.

Şu i5 8400 ile R5 2600X'in karşılaştırması:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu da R5 2600 ile i5 8400'ün RTX 2060 ile beraber olduklarında karşılaştırılması:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Intel diyenler işlemci kullanımının %80 olduğunu görmezden geliyor sanırım. Arkaplanda hiçbir uygulama çalıştırmayıp sadece oyun oynayacaksanız Intel işlemcilerin sağladığı FPS değeri daha yüksek evet ama bunu %70-%80 işlemci kullanımı ile yaptığı için arkaplanda işlemciye epey yük bindiren bir uygulama açtığınız zaman sıcaklık değerinde yükselmeler ve oyunda kasmalar olacaktır. Benim tercihim AMD Ryzen 5 2600 olurdu.
Ryzen serisi bir işlemci kullandın mı daha önce?

Arkada şarkı açmak için discord botuna boyun eğmek istersen tabiikide intel.
%60-70 altına zor düşer ama ben Fps istiyorum arkada başka işlerle aram yok dersen İntel.
Ben sistemimde 2600x tercih etmiştim.

Ryzen 5 2600 alın. Pişman olmazsınız. Hem daha ucuzdur hem de RTX 2060 ile darboğaz olmadan kullanırsınız. Şu i5 8400 ile R5 2600X'in karşılaştırması:

Şu da R5 2600 ile i5 8400'ün RTX 2060 ile beraber olduklarında karşılaştırılması:

Arkadaş 8600K alacağından bahsetmiş. Gelmiş buraya 8400 videoları atıyorsunuz. Aradaki FPS farkı göz ardı edilemeyecek kadar fazla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı