10M CAT7 kablo almak mantıklı mı?

omersseven

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler dilerim.
Sorum şu: Benim 1 ana modem 1 tane de routerım var. Bu ikisini LAN bağlantısı ile bağladım. Bu bağladığım kablonun cinsi ne, ne olduğu beli olmayan bir kablo. Ben bu ikisini arasındaki kabloyu CAT7 kablo alsam bir şey fark eder mi yoksa sadece routerden bilgisayara kadar bir kablo mu alsam? Sizce hangisi daha mantılı bir seçim olur? Bir de fark yaratır mı, bufferbloat önler mi?
Bu arda İtopya'da indirimde 10M CAT7 kablo =189TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız değişmiyor. sadece 10/100/1000 Mbps modları değişiyor. Kablo kötüyse 1000Mbps yerine 100Mbps değerine düşüyor. Tabi 30 metre sonrasında diyebiliriz.
Bazı kablolar 5 metrede 100 Mbps ye düşüyor. Bir iki kere denk geldi.
CAT 7 alacağınız kablo üretim hatası olabilir. Belki de CAT 6 değerindedir.
Kaliteli CAT 6 kablolar 10 Gigabit hızlara çıkabiliyor bu arada.

Hız değişmiyor. Sadece 10/100/1000 Mbps modları değişiyor. Kablo kötüyse 1000MBPS yerine 100Mbps değerine düşüyor. Tabii 30 metre sonrasında diyebiliriz.
Bazı kablolar 5 metrede 100 Mbps'ye düşüyor. Bir iki kere denk geldi.
CAT 7 alacağınız kablo üretim hatası olabilir. Belki de CAT 6 değerindedir.
Kaliteli CAT 6 kablolar 10 gigabit hızlara çıkabiliyor bu arada.

Hocam tam olarak anlamadım.
Şimdi iki modem arasına alırsam etkili olur mu internet paket hızım 100 mgbit Speedtest'e Max 80'i gördüm fiber altyapım yok.

1 Gigabit internet için bile etkisi olmaz. CAT 7 kablo yüksek band genişliği internet için. İyidir fakat fiyatı daha fazla.

1 gigabit internet için bile etkisi olmaz. CAT 7 kablo yüksek band genişliği internet için. İyidir fakat fiyatı daha fazla.

Hocam şunu öğrenmek istiyorum.
Ben bu kabloyu aldım ana modem ile routerı bir birine bağlamak için kullandım ping değerlerim düşer mi yoksa gerek yok standart bir kabloda koysan aynı performansı alırım bir de PC ile router arasına CAT6 kablo alırsam yine bir performans farkı olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı