10Mbps gözüken internet 1.6MBps indirme

nqqk

Decapat
Öncelikle merhaba. Maalesef TTNET kullanıyorum. İnternette hız sorgulama sitesine girdiğimde 10Mbps gözüküyor. Fakat Steam'den oyun indirirken en fazla 1.6MBps oluyor. Bunun nedeni nedir? Arayıp sorsam düzeltirler mi?
Speed Test yaptığımda da 10MBps civarı çıkıyor.

Son düzenleme:
1 Mbit ---> 128 Kb
10 Mbit ---> 1.280 Mb

10 Mbit internet saniye de en iyi 1.3 mb indirir. Sende 1.6 olarak indirmesi düşük değil aksine olması gerekenden daha yüksek indiriyor.

Eğer sürekli 1.6 indiriyorsa muhtemelen tarifen 10 mbit değil 12 veya 16 mbit felandır.

Öncelikle merhaba. Maalesef TTNET kullanıyorum. İnternette hız sorgulama sitesine girdiğimde 10Mbps gözüküyor. Fakat Steam'den oyun indirirken en fazla 1.6MBps oluyor. Bunun nedeni nedir? Arayıp sorsam düzeltirler mi?
Speed Test yaptığımda da 10MBps civarı çıkıyor.
10mbps internetin 1.6Mb indirmesi gayet normal mbps ile mb farklıdır 8mbps ortalama 1Mb'ye denk gelir.

Yayıncıların 50Mb/s indirmeleri var. 500Mbps indirme hızlarımı oluyor?
İnternet sağlayıcıları kim acaba ?Örnğin Kendine Müzisyen.

Saniyede 50MB indirme yapıyorlarsa evet o civarlarda bir hız.
1 Mbit ---> 128 Kb
10 Mbit ---> 1.280 Mb
Arkadaş da atmış, böyle hesaplanıyor.
Kendine Müzisyen'inkini bilmiyorum, izlemiyorum ama Unlost Kablonet kullanıyordu. Zaten sponsorludur, yoksa aşırı fazla o paketlerin fiyatları.

Jahrein'e Turknet sponsor olmuştu.

Yayıncılarınki gibi internet sahibi olman zor. Çok sağlam internet altyapısı gerekiyor. Ülkemizde de maalesef altyapının "a"sı yok. Bizim köyde daha 3G çekmiyor, internete giremiyoruz.

10 Mbps 1.25 MB/s yapıyor bu arada.
50 MB/s için ise 400 Mbps hız kâfi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı