11.000 - 13.000 TL sistem tavsiyesi

Bütçe
11.000 - 13.000

ThePhenomenal

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. 13.000 TL'ye kadar bütçem mevcut. Ufak tefek zorlamalarla bütçenin çok az daha üzerine çıkabilirim, eğer önereceğiniz cihazlar bir tık daha pahalıysa. Yaklaşık 10 senedir masaüstü bilgisayarım yoktu ve artık almak istiyorum. Sadece geceleri boş vaktim olduğu için artık biraz da oyun oynayayım dedim 😄 uzun süredir de birikmişlerim vardı ancak bilgisayar toplamaktan hiç anlamıyorum. Vatan Bilgisayar'ın sitesindeki sihirbazdan ekledim birkaç parça ürün ancak bunlar birbirleriyle uyumlu olur mu hiç bilemiyorum. Ekran kartı kaliteli bir ürün olabilir mi rica etsem.

Efendim, benim naçizane isteğim şu şekilde; beni rahat bir şekilde 3-4 sene götürebilecek, en yüksek grafikte oyun açabilecek ve eğer mümkünse fazla ses çıkarmayan (gece kullanacağım için evde uyuyanlar rahatsız olmamalı) ve mümkünse ısınmayan bir cihaz. Evimde monitör, klavye, fare, kulaklık gibi aksesuarlar mevcut. Bu yüzden onlara para harcamam gerekmeyecek. Önerilerinizi bekliyorum efendim, çok teşekkür ederim. Ben aşağıdaki gibi bir sistem toplamaya çalıştım ama hiç olmadı sanırım; (bir de modemim, bilgisayarın olacağı odadan uzakta. Yani kablo ile bağlamam şimdilik imkansız, ileride yapabilirim anca. Bu bilgisayarlar Wi-Fi görür mü acaba? Cahilce bir soru oldu lütfen kusura bakmayın)

İşlemci, Anakart, Ram, Ekran Kartı, Kasa, Harddisk, SSD, Soğutma (bu gerekli mi bilmiyorum) ve Güç Kaynağı.

(AMD Ryzen 5 3600XT 4.6 GHz, ASUS TUF Gaming X570-PLUS DDR4 anakart, G.Skill 32 GB DDR4 3600MHz RAM, ASUS RX580 8 GB fual 256Bit ekran kartı, Zalman N5 fanlı kasa, Seagate 1TB harddisk, Samsung 1TB 3400/2500 SSD, Cooler Master Liquid LED sıvı soğutma, Zalman 700W + 80 güç kaynağı)

Son düzenleyen: Moderatör:
O fiyata 3-4 sene değil rahat 6-7 sene kullanırsın. O bütçeye RX580 alınmaz.

Hocam merhabalar, konuları geziyordum da bu tavsiyenizi gördüm. Bu bilgisayar, örnek olarak en üst grafiklerde GTA 5 açar mı? Özür dilerim cahilim bu konularda. Bütçem de tam bu kadar. O yüzden sormak istedim. Bir de sanırım 8GB RAM var bunda. Buna 16 taksak, bir artısı olur mu acaba? Teşekkür ederim.

Hocam merhabalar, konuları geziyordum da bu tavsiyenizi gördüm. Bu bilgisayar, örnek olarak en üst grafiklerde GTA 5 açar mı? Özür dilerim cahilim bu konularda. Bütçem de tam bu kadar. O yüzden sormak istedim. Bir de sanırım 8 GB RAM var bunda. Buna 16 taksak, bir artısı olur mu acaba? Teşekkür ederim.

Hocam öncelikle bunun için ayrı konu açmanız gerekir, ben yine de cevaplayayım. 8 GB olan ekran kartı. Bu PC'de 16 GB RAM var. GTA 5'i ise Full ayarlarda kasmadan oynatır emin olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı