11.000₺ bütçeyle sistem toplama

Bütçe
11.000₺

chamvio

Hectopat
Yer
Lindórinand.
Merhabalar,

Yaklaşık 10 aylık bir dizüstü bilgisayar kullanımı sonrasında masaüstü bir sistem almaya karar verdim. Oyun oynayan birisi olduğumdan dizüstü bilgisayar gerek performans, gerek soğutma anlamında beni tatmin etmiyor. Oynadığım oyunlar genelde AAA oyunlar olduğundan dolayı ya düşük performansla, ya bilgisayarın ısınmasıyla sonuçlanıyor. Bu sebeple 11.000₺ ile herhangi bir AAA oyunu orta-üst seviyede oynamak istiyorum. Sizden ricam beni performans konusunda tatmin edecek ve yeterince uzun ömürlü bir sistem önerisinde bulunmanız. Ekte bir sistem bulunmakta, onun hakkında da yorumlarınızı bekliyorum. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Bütçeyi biraz aşıp haricen bu soğutucuyu almanızı tavsiye ederim, sistemin içindeki Airbender soğutucu stok soğutucudan bile kötü:

Bütçeyi biraz aşıp haricen bu soğutucuyu almanızı tavsiye ederim, sistemin içindeki Airbender soğutucu stok soğutucudan bile kötü:
Muhtemelen soğutucuyu da sistemle birlikte sipariş verebilirim ancak oldu ki veremedim diyelim, bunun ne gibi bir eksisi olur? Ayrıca kasa içindeki ekran kartı ile bu varyant arasında nasıl bir fark olur? Gözle görülür bir fark varsa buna da yükseltmem mümkün olabilir.

Önerdiğin kasa gayet iyi ama 6600XT almanı önermem 3060RTX almanı öneririm senin için 2 tane gayet güzel performans verdirecek kasa ve sistem buldum.

Bu ikisi gayet iyi 6600XT yerine RTX almanı isterim çünkü AMD'nin yaptığı ekran kartları pek iyi değil Intel eskide kaldığı için AMD işlemci daha iyidir. Üstteki ve alttaki kasa gayet iyi ikisi arasında da kalırım diyorsan PqueeN-Ultra olanı almanı öneriyorum çünkü. Çünkü kasası 7fanlı ve anakartı daha iyi ikisi arasındaki tek fark kasa tipi ve anakart ama çok bir fark yok.

1631553129916.png

Burada gösterildiği gibi de arasında fark anlamadıysan anlatabilirim.

Önerdiğin kasa gayet iyi ama 6600XT almanı önermem 3060RTX almanı öneririm senin için 2 tane gayet güzel performans verdirecek kasa ve sistem buldum

Bu ikisi gayet iyi 6600XT yerine RTX almanı isterim çünkü AMD'nin yaptığı ekran kartları pek iyi değil Intel eskide kaldığı için AMD işlemci daha iyidir. Üstteki ve alttaki kasa gayet iyi ikisi arasında da kalırım diyorsan PqueeN-Ultra olanı almanı öneriyorum çünkü. Çünkü kasası 7Fanlı ve anakartı daha iyi ikisi arasındaki tek fark kasa tipi ve anakart ama çok bir fark yok
Birkaç test videosu izlediğimde 6600 XT 3060'a kıyasla ortalama 5-10 FPS fark yaratıyor. Bu her ne kadar ufak bir fark olsa da bana cazip gelmedi değil ancak Ray Tracing ve DLSS sebebiyle kafam biraz karışık diyebilirim. Ayrıca çözüldüğü söylense de AMD tarafında driver sorunun devam ettiğine dair birkaç yazı okudum ve bu da beni tedirgin etmedi değil. İlk attığınız sisteme göz atacağım.

@TheMeliodas gösterdiğin site kafadan yasaklı ve doğru sonuçlar vermiyor neyi anlatıyorsun. 6600 XT'yi bizzat kullanıyorum neresi iyi değilmiş söyle de bilelim. Yanlış yönlendirme yapmayalım, biraz daha araştır o siteyi de bırak. Hem attığın sistemin işlemcisi Ryzen 3600. Nereden baksan daha kötü bir sistem.

@chamvio 3060 ve Ryzen 3600'e o para verilmez. 6600 XT ortalama %13 daha güçlü bir kart. 3060 Ti'dan ise %13 daha güçsüz. Tam ortada anlayacağın. 6600 XT veya 3060 Ti alınır alınacaksa. Bu bütçede daha düşüğü gereksiz.

Screenshot_1.jpg

Birkaç test videosu izlediğimde 6600 XT 3060'a kıyasla ortalama 5-10 FPS fark yaratıyor. Bu her ne kadar ufak bir fark olsa da bana cazip gelmedi değil ancak Ray Tracing ve DLSS sebebiyle kafam biraz karışık diyebilirim. Ayrıca çözüldüğü söylense de AMD tarafında driver sorunun devam ettiğine dair birkaç yazı okudum ve bu da beni tedirgin etmedi değil. İlk attığınız sisteme göz atacağım.
5-10 FPS ve RTX teknolojisi yeni bir teknoloji olduğundan dolayı RTX gölgeleri ve grafikleri arttırarak FPS ini yükseltiyor ama XT lerde öyle bir olay var mı bilmiyorum ve 5-10FPS ısınmaya göre değişir RTX 3060larda soğuma sorunu olmayan bir RTX sürümü olduğundan PQUEEN-ULTRA da 7 adet fanın var ve evini bile soğutursun emin ol önerdiğim ikisinden birini almanı tavsiye ediyorum

@TheMeliodas bu işleri hiç başlamadan bırak. O fiyata önerdiğin şey daha güçsüz ekran kartı, daha güçsüz işlemci, daha düşük anakart. 7 fanlı diye önerdiğin kasa piyasanın en kalitesizi Gamebooster. Senin paran varsa al ama 5600X, 6600 XT ve B550 sistem dururken konu sahibinin kazık yemesine gerek yok. Bu arada AMD'de de FidelityFX Super Resolution bulunuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı