11.000 TL laptop vs 8000 TL monitör dahil sistem toplama

Baneta

Centipat
Katılım
23 Mayıs 2020
Mesajlar
107
Öncelikle ben lise 2. sınıfa geçtim ve artık oyun içinde bir bilgisayara ihtiyacım var. Size danışmak istediğim konu ise ben yaklaşık 3-4 sene üniversiteye gideceğim ve haliyle laptop lazım oluyor, genelde üniversitede şimdi PC toplasam üniversiteye götüremeyeceğim ama performans alacağım. Güzelce ama şimdi laptopta 2060'lı alacağım ve bu beni ne kadar götürür bilemiyorum o yüzden size sormak istedim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçe: Laptopta 10 11K.
Kasa da monitör dahil 8.
 
Lise'de laptop'a çok gerek duyacağını düşünmüyorum. Şu anki aklım olsa liseye geçerken laptop almaz masaüstü toplardım. Fakat üniversitede kesinlikle laptop şart (eğer şehir dışında okuyacaksan). Bana kalırsa 8k'ya masaüstünü topla, 3k'yı da kenara koy, üzerine biraz eklersin zamanla. Üniversiteye giderken derslerde kullanacağın orta seviye bir laptop alıp işini görürsün.
 
Daha 3 senen varmış üniversiteye gitmene bence masaüstü alman daha mantıklı olur. Eğer yurtta kalmayacaksan üniversitede düzenini oturtunca bilgisayarını da taşırsın. Ama yurtta kalırım diyorsan laptopta tercih edilebilir.
 
Surprise arkadaşımız benden önce davranıp kafamdakileri yazmış. Sistemim eski olsa da yaptığım son güncellemelerle her isteğime karşılık veren bir masaüstüm var, laptop olarakta aspire5 acer kullanıyorum. Ufak çapta oyun ve günlük işler konusunda muazzam, açıkçası o kocaman gaming laptoplar yerine sabit bir sistem kurmak daha mantıklı, güncellemeye açık oluyor, uzun vadede daha karlı. Üni de zaten oyunlara gömülecek vaktin pek olmaz, taşıması kolay, işini görecek uygun bir laptop alır hemde zorlamadığın için uzun ömürlü kullanırsın.
 
Yerinde olsam şu anda 4000 TL’ye sistem toplardım. Artan parayla da üniversiteye geçince eski sistemi satıp yeni bir notebook alırdım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı