11.000 TL'ye iOS telefon önerisi

Bütçe
11.000 TL
Abi ayfon ya demek dışında donanımsal bilgiye sahip olmadan model fark etmeksizin ios savunuyorsunuz sonra android seviciler geliyor deyip toxiclik yapıyorsunuz. Paralı troll gibisiniz.
Ya hadi abi lütfen iphone kullanmadan geçirdiğim samsunglu 5 yılım zorluklarla doluydu Hangi donanımsal özelliklerin hangi üretici altında hangi fason üretim tesisinde üretildiğini araştıran birine söylüyorsun bunu ona üzülüyorum. 2 gün sonra şu iosların stabilliğini sunan başka bir os ve telefon markası çıksın o gün geçerim ve sektör gelişiyor der teşekkürümü ederim.

Dostum şu an yüksek bir bütçeyle telefon alacak olsam ben de iphone tercih ederim. Ama gidip güncelleme desteği olmayan veya yenilenmiş replika parçalı telefonlar önermem.

Zorlu yıllarda J3 Prime kullandınız herhalde, S serisinde güncelleme desteği biten modeller halen daha sorunsuz stabil çalışıyor.

iOS'un kalitesine laf yok tabiki. Fakat gelipte Android seven kişilere hitaben sinir bozucu bir mesaj yazman uygun değil. Android şu anda kendini iyileştirdi ve iOS'a rakip. Bunu inkar edemezsiniz.

@PolterGeist bir değişiklik yapmak istiyorsan eğer sahibinden kendi şehrinde güzel temiz bir XS bulabilirsen XS, bulamazsan X alabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun.

Android tam bir kevgir. Net bir şekilde inkar edebilirim. Bu arada keşke samsung kendi işletim sistemini oluştursa. Yani benim meselem şirketlerle değil aslında. İşletim sistemiyle. Windows - Mac, Galatasaray - Fenerbahçe gibiyken, Android - Ios, Trabzonspor - Diğer 3 büyükler gibi kalıyor.

Hocam hangi arkadaşıma sorarsam sorayım kronik arızalı diyor. Şu an kullandığım telefona kıyasla bence çok iyi bir telefon beni de 2 sene götürür zaten. Sizce kronik mi?

Hangi Samsung telefonu/telefonları kullandınız hocam?

Hocam hangi arkadaşıma sorarsam sorayım kronik arızalı diyor. Şu an kullandığım telefona kıyasla bence çok iyi bir telefon beni de 2 sene götürür zaten. Sizce kronik mi?
Hocam Face ID, batarya, dokunmatik, ısınma, ekranda renk kayması ve yeşil çizgi konusunda şikayetler var.

Sizce kronik mi?
Her telefonun elbet bir şikayeti oluyor. Kronik olup olmamasını bilemiyorum ama şikayetler sanırsam kronik sorun olduğunu gösteriyor.

Xiaomi Note 9 PRO
Hocam bu mesajınızı yeni okudum. Bence böyle bir bütçede telefonunuzu Redmi Note 9 Pro'dan değiştirmeye kalkmayın. Telefonunuza LineageOS kurup kullanmaya devam edebilirsiniz. Arayüzde takılma donma falan varsa gidecektir.

Son düzenleme:

Kamera ve ekran tasarımı hoşuma gitmiyor. iPhone XR hem tasarım, ekran ve kamera anlamında daha iyi gibime geliyor. Bir de Note 9 Pro artık iyi değil. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kamera ve ekran tasarımı hoşuma gitmiyor. iPhone XR hem tasarım, ekran ve kamera anlamında daha iyi gibime geliyor. Bir de Note 9 Pro artık iyi değil. Siz ne düşünüyorsunuz?
Tasarım konusu kişiye göre değişir fakat ekran anlamında XR'ın daha iyi olmasının imkânı olmadığı düşüncesindeyim. Ekran boyutu X'e göre daha büyük ama çözünürlüğü daha düşük ve LCD olduğu için X'e göre kötü bir ekran kalitesi yaşarsınız. Redmi Note 9 Pro konusuna gelirsek; Redmi telefonlara Custom ROM kurunca telefonun iyileştiğine dair olumlu yorumlar var. Bir göz atın derim.

Geçmişte kötü bir Samsung deneyimi yaşamanız kötü olmuş. Spesifik olaylardan tümevarım yapacaksak ben de hâlâ problem olmaksızın Note 4 kullanan biri olarak Android'in aşırı stabil ve sorunsuz olduğunu iddia edebilirim. Bir yanım üslubunuzdan dolayı bariz bir şekilde troll olduğunuzu söylese de bu konuya girip okuyacak başka insanlar için yazmak isterim yine de.

Konu sahibi arkadaş zaten kararını vermiş, ona hitaben yazmıyorum. Fakat ülkemizdeki vergilendirmeleri, fiyatlandırmaları düşündüğünüzde, eğer belli bir miktar parayı verirken biraz olsun düşünüyorsanız, durumların ekseriyetinde Android kullanan bir cihaz iOS kullanan bir cihaza göre fiyatında çok daha performanslı ve mantıklı oluyor. Ki bu durum ülkemize özel fiyatlandırmalarla da sınırlı bir şey değil. YouTube'da yıllardır teknoloji üzerine içerik üreten, belli bir itibarı olan onlarca kanal Android tarafında çıkan telefonlara hakları olan krediyi zaten veriyor.

Günümüzde üretilen neredeyse diğer tüm elektronik cihazlar gibi son kullanma tarihi daha üretim bandından çıkarken belli olan Apple ürünlerinin, bilhassa bizim ülke özelinde anlamsız ve absürt bir sosyal statü teşkil etmesi, rekabet ve son kullanıcı deneyimi açısından da hoş olmayacak bir şekilde ekosisteme adeta zorlaması gibi durumlar, dürüst olmak gerekirse haklı olarak, defalarca yazılıp çizildi. Yani "Trabzonspor ve üç büyükler" tarzı ucuz teşbihlerin ötesinde, incelemeler ve kullanıcı deneyimleriyle ortaya konan bir gerçek var ortada. Bu bütçede mantıklı olacak olan cihaz iOS kullanan bir cihaz olsaydı, dünyanın geri kalanı "bütçe dostu cihaz" önerisi yaparken S23, OnePlus 11, Pixel 7A, Motorola Moto G filan konuşuyor olmazdı.

İyi, harika, mükemmel sosyaller diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…