Android tam bir kevgir. Net bir şekilde inkar edebilirim. Bu arada keşke samsung kendi işletim sistemini oluştursa. Yani benim meselem şirketlerle değil aslında. İşletim sistemiyle. Windows - Mac, Galatasaray - Fenerbahçe gibiyken, Android - Ios, Trabzonspor - Diğer 3 büyükler gibi kalıyor.
Geçmişte kötü bir Samsung deneyimi yaşamanız kötü olmuş. Spesifik olaylardan tümevarım yapacaksak ben de hâlâ problem olmaksızın Note 4 kullanan biri olarak Android'in aşırı stabil ve sorunsuz olduğunu iddia edebilirim. Bir yanım üslubunuzdan dolayı bariz bir şekilde troll olduğunuzu söylese de bu konuya girip okuyacak başka insanlar için yazmak isterim yine de.
Konu sahibi arkadaş zaten kararını vermiş, ona hitaben yazmıyorum. Fakat ülkemizdeki vergilendirmeleri, fiyatlandırmaları düşündüğünüzde, eğer belli bir miktar parayı verirken biraz olsun düşünüyorsanız, durumların ekseriyetinde Android kullanan bir cihaz iOS kullanan bir cihaza göre fiyatında çok daha performanslı ve mantıklı oluyor. Ki bu durum ülkemize özel fiyatlandırmalarla da sınırlı bir şey değil. YouTube'da yıllardır teknoloji üzerine içerik üreten, belli bir itibarı olan onlarca kanal Android tarafında çıkan telefonlara hakları olan krediyi zaten veriyor.
Günümüzde üretilen neredeyse diğer tüm elektronik cihazlar gibi son kullanma tarihi daha üretim bandından çıkarken belli olan Apple ürünlerinin, bilhassa bizim ülke özelinde anlamsız ve absürt bir sosyal statü teşkil etmesi, rekabet ve son kullanıcı deneyimi açısından da hoş olmayacak bir şekilde ekosisteme adeta zorlaması gibi durumlar, dürüst olmak gerekirse haklı olarak, defalarca yazılıp çizildi. Yani "Trabzonspor ve üç büyükler" tarzı ucuz teşbihlerin ötesinde, incelemeler ve kullanıcı deneyimleriyle ortaya konan bir gerçek var ortada. Bu bütçede mantıklı olacak olan cihaz iOS kullanan bir cihaz olsaydı, dünyanın geri kalanı "bütçe dostu cihaz" önerisi yaparken S23, OnePlus 11, Pixel 7A, Motorola Moto G filan konuşuyor olmazdı.
İyi, harika, mükemmel sosyaller diliyorum.