Satıcının ilanlarına bakarsan elinde bir sürü kart var. Büyük ihtimalle mining çıkması. Garantisi yok sanırım. Çok iyi test et, ondan sonra öde. Bedava peynir fare kapanında olur.
Ben de bu tür ürünlere bakıyorum. Ne olur ne olmaz diye en az 1 yıl garantisi olanlara bakıyorum RTX 3080 kartlarda ve param güvende ile satılanlara bakıyorum.
Sipariş veririm, gelince bakarım vida yerlerine vs. açılmış mı diye. Furmark testini yaparken HWmonitor gibi programla sadece GPU değil VRAM sıcaklıklarına da bakarım. Mining VRAM'e yükleniyor, GPU çekirdeğine değil diye biliyorum. GPU çekirdeği termal macunlu, VRAM ve diğer bileşenler termal padli olur çoğunlukla. Termal padli bileşenler ısınıyorsa ekran kartlarının orjinalindeki termal pad için iyi para gider, ucuza yaparım diyenden kaçın.
VRAM yoğun miningde bozulduysa Furmark testinden sonra VRAM için testler var, onu da yap.
Aklıma gelenler bunlar. Garantisiz RTX 3080 TI alacağıma garantisi devam eden 3080 alırım. Tabi ki bahsettiğim hususlara da dikkat ederek.
Hunharca mining yapılan kartın boardu yağlanır. Bu da ip ucudur.