Bana kalırsa ben de o fiyattan 3000 almam. İçi açılmamış, kısa süre mining yapılmış, garantili kart bulmak lazım. Ben öyle bulmuştum. Gidip 1-2 sene yüksek sıcaklıkta çalıştırılmış, padi değişmemiş kart da almamak lazım. Mining olmayanı daha ideal tabi orası ayrı. FSR 3.0'da ''frame generation'' olacak diyorlar eğer olursa ben de belli bir süre kart yükseltmeyeceğim.
Ürüne zarar gelir iade olur para kazanamam düşüncesi ile evet hak veriyorum ancak dolandırıcı zihniyet çok olduğu için şahsen bir ürün alırken gücüm buna yetiyorsa iade hakkım olmalı param güvende iyi bir sistem. Baya ürün inceledim çok fazla satıcı ile konuştum kafama fiyat olarak en uygun gelen ve güven veren satıcıdan alışverişimi yaptım. Çok şükür bir sıkıntı problem çıkmadı.
Bende bu aralar kart bakıyorum, ikinci el mining kart mı(3090) alsam yoksa 4070Tİ(çok pahallı gelir korkusu var) mi beklesem karar veremedim. İkinci el mevzusunda yukarıda dediğimiz gibi temizini, getli bulmak neredeyse çok zor. Kaç tane satıcıya yazdım, adam getle satışa gelmiyor. (yapanlar var ama temizlik mevzusu uymuyor çoğunda ya da kart uymuyor. Misal PNY marka kart veriyor, adını sanını doğru düzgün duymadım. Veya yurtdışı garantisiz kartı veriyor falan fistan) Tekinde sattım kartı, adam içinden farklı kart çıktı diye iade etti, diyor. Benim verdiğim karttan kaç kat düşük modelini farklı çıktı diye iade etti ve sahibinden bunu kabul etti, diyor. Öldürsen satmam öyle diyor.

)
Sahibinden olsun, letgo olsun dolap olsun hepsi aynı kafada çalışıyor. Komisyonuma bakarım gerisi beni bağlamaz diyor. Sahibinden alıcıyı, dolapta satıcıyı sanki biraz daha tutuyor izlenimim var. Dolabun şartlarında, elektronik ürünler özelliklerin belirlenmesi için test edilirse iade hakkını kaybeder diyor. Defalarca sordum chatten mırın kırın ettiler. Güvenim sıfıra indi onalrda. Sahibindende ise hayvan gibi komisyon kesiyor ve satıcılar yanaşmıyor. Kaldıki temiz kart bulasın.
Sanırım ya ikinci elde ütüleneceğiz ya da sıfırda sirkeleneceğiz, öpülmeden bu iş olmayacak gibi.
Olması gereken,
Satıcı:
Ürünü a'dan z'ye ilanda belirtecek. Gerekirse üzerindeki lekesine varana kadar, seri nosuna varana kadar. Güncel, video olarak kartın testini yapacak ve seri nosunu gösterecek.
Alıcı:
2 gün içinde evet veya hayır diyecek. Hayır derse kargo paraları alıcıdan kesilecek. Tabi ilanda belirtilmeyen bir sorundan dolayı derse alıcı kargoyu ödeyecek.
Hem alıcı hem satıcı kargoyu, kargo şubesinde açacak. İlanda belirtilen kart mı, seri numarası aynı mı, pinlerinde fiziki yapsın da bir kırık vs var mı orada bakacak. Gerekirse tutanak tutturarak direk iade edecek ve sorunu fotoğraflayacak.
Belli şartlarda anlaşıldıktan sonra sorun olmayacağını düşünüyorum. Aracı kurumda bunu onaylaması lazım. Diğer türlü, elden ele anca işler bu işler.