MIUI 14 ile HyperOS 1.0.x sürümleri arasında kayda değer bir fark göremedim desem yeridir. Adeta Süreyya hanımın yaşadağı değişimdir. Sadece kilit ekranındaki saat, tarih, hava durumu, telefon sahibi vs. bilgilerin özelleştirilmesi ve renklerinin ayarlanması tarafını sevdim.
6 yıldır iki farklı Redmi telefon, bir tablet kullanmış ve etrafına 10+ Redmi veya Poco cihazlar alınmasına vesile olmuş bir kişi olarak MIUI 12 ve sonrasında yaşadığım hayal kırıklığı aynen devam ediyor. Hem sorunların çözül(me)me konusundaki başarıları hem de inovasyon konusunda yitirdikleri ivme gerçeği var. Eskiden alt modellere berbat yazılım sunan Samsung artık daha çok güven veriyor mesela. Bu sebeple artık şahsi bir tercih olarak bundan sonra herhangi bir Xiaomi yada alt marka telefon almayı düşünmüyorum.
Meselenin donanım ve fiyatlandırma tarafı da var. Mesela Redmi Note serisi benim için ölmüştür ve saçmalıktan ibarettir. Başta işlemcisi ve sonra kamera sensörü olmak üzere dandik donanımlar tercih ederek abes fiyat çekiyorlar.
Tüm olumsuzluklara rağmen Poco X6 Pro beni çelişkiye düşüren bir cihaz. Bu marka grubunda belki tek istisnadır benim için. Öyle bütçeye sahip olsam ve telefon ihtiyacım olsa sanırım yine de göz önünde bulundururdum. Kendisi oyunlar başta olmak üzere oldukça performanslı bir platforma sahipken fiyatı da o seviye için çok uygun. Henüz kronik bir sorununu da duymadım. O yüzden alınabilir diyorum.