11.92 dolarlık klavye için 22.5 dolar gümrük vergisi normal mi?

Ardaekb

Zeptopat
Daha fazla  
27 Ekim 2025'te Ajazzbrand'den 11.92 dolara klavye aldım, kargo 6 Kasım'da geldi. PTT gümrük ücreti olarak 22.5 dolar istedi, bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı durumdan muzdaribim aldığım ürün 13 dolar 25 dolar gümrük vergisi çıktı onu da geçtim hesaplamaları kargo ağırlığına bağlı olarak yapılıyormuş satıcı küçük kutuya koysa daha düşük ücret çıkacak yani.

Bende aynı durumdan muzdaribim aldığım ürün 13 dolar 25 dolar gümrük vergisi çıktı onu da geçtim hesaplamaları kargo ağırlığına bağlı olarak yapılıyormuş satıcı küçük kutuya koysa daha düşük ücret çıkacak yani.

Ya %60 vergi var zaten üstüne hadi otvyide ekleyelim girmiyorda biz yine de eklesek 10 dolar falan çıkıyor 23 dolar ne abi.

Hocam itiraz edebilirsiniz, ürünü teslim almayıp kargonun gittiği şubeden dilekçe ve ürünün faturasını verip tekrar kontrol etmelerini isteyebilirsiniz. Eğer ürünün bedelini faturada düşük göstermediyseniz, kredi kartı ekstresini de verin daha garanti olur. Ama tabii ki daha fazla beklersiniz kargonun gelmesini. Yüklediğim fotoğrafta örnek dilekçe var isterseniz örnek alabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• dilekçe.jpg
    dilekçe.jpg
    105,7 KB · Görüntüleme: 13
Hocam itiraz edebilirsiniz, ürünü teslim almayıp kargonun gittiği şubeden dilekçe ve ürünün faturasını verip tekrar kontrol etmelerini isteyebilirsiniz. Eğer ürünün bedelini faturada düşük göstermediyseniz, kredi kartı ekstresini de verin daha garanti olur. Ama tabii ki daha fazla beklersiniz kargonun gelmesini. Yüklediğim fotoğrafta örnek dilekçe var isterseniz örnek alabilirsiniz.
Teşekkür ederim şubeye gidip itiraz etmeyi düşünüyordum zatende dilekçeyi yazıp ptt nin sitesinemi atmalıyım ?fatura falan tam herhangi bi çakallık yapmadım

Hocam dilekçeyi ve diğer evrakları yazdırın, şeffaf dosya gibi bir şeyin içine koyun oradaki görevliye verin. Yanlış hatırlamıyorsam dosyayı kutunun üstüne bantlayıp falan tekrar gümrüğe yolluyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı