Çözüldü 11 adet fan anakart üzerinden bağlanabilir mi?

• Konuyu başlatan kwAhjs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 117
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kwAhjs

Kilopat
Anakart; ASUS ROG B850-E Gaming.

Arkadaşlar 8 adet Lian Li fan alacağım ve 3 adette sıvı soğutucunun fanı var, 11 adet fanı anakart üzerinden bağlantı sağlayabilir miyim kurulumu nasıl olacak yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Şimdi kontrolcü ile bağlantısının yapılışını anladım fakat kontrolcüden çıkan bir USB kablosu var bu USB kablosunu takacak yer kalmıyor anakartımda toplamda 2 adet USB header var anakartta zaten birisi ön USB portları için diğeride pompadan çıkan USB kablosu için. Ne yapmam gerekiyor?
O USB portuna takarsanız fanları Lian Li'nin uygulamasından kontrol edebiliyorsunuz fakat o porta takmak zorunda değilsiniz. Onun sağında, alta bıraktığım fotoğraftaki 5 numaralı porttan anakartın 5V ARGB portuna takabilirsiniz. Bu şekilde fanları Lian Li uygulamasından değil anakartın uygulamasından (ASUS için Armoury Crate) kontrol edebilirsiniz.

uni_fan_inf-hub-02a.jpg
Hiçbir anakartta o kadar fan girişi yoktur. Çoklayıcıyla mümkün olabilir ancak.
En iyisi molex ile PSU'ya bağlamak.
Siz anlıyor gibisiniz ben ilk defa topluyacağım için pek bir bilgiye sahip değilim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada dk 37 den itibaren fan bağlantılarına geçiyor tam olarak ne yapıyor yardımcı olabilirmisin? Muhtemelen benim aldığım fanların içeresinde de kontrolcü gelecek videodaki fanların aynısından almayı düşünüyorum çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Sanırım bu video daha açıklayıcı biraz izleyip anlamaya çalışayım.

Şimdi kontrolcü ile bağlantısının yapılışını anladım fakat kontrolcüden çıkan bir USB kablosu var bu USB kablosunu takacak yer kalmıyor anakartımda toplamda 2 adet USB header var anakartta zaten birisi ön USB portları için diğeride pompadan çıkan USB kablosu için. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
O USB portuna takarsanız fanları Lian Li'nin uygulamasından kontrol edebiliyorsunuz fakat o porta takmak zorunda değilsiniz. Onun sağında, alta bıraktığım fotoğraftaki 5 numaralı porttan anakartın 5V ARGB portuna takabilirsiniz. Bu şekilde fanları Lian Li uygulamasından değil anakartın uygulamasından (ASUS için Armoury Crate) kontrol edebilirsiniz.

uni_fan_inf-hub-02a.jpg

Çözüm

Eki Görüntüle 2607476

Anladığım kadarı ile o USB fanları çalıştırmak için değil sadece kendi yazılımını kullanılabilmesi için sanırım. ASUS Armoury Crate daha mantıklı olur bütün fanları tek bir yerden kontrol edebilirim.

Anladığım kadarı ile o USB fanları çalıştırmak için değil sadece kendi yazılımını kullanılabilmesi için sanırım. ASUS Armoury Crate daha mantıklı olur bütün fanları tek bir yerden kontrol edebilirim.
Evet, doğru anlamışsınız.

Zaten bu videoda da 9 pin USB portlarını takmak için çoklayıcı kullanılmış. Doğrudan anakarttaki portlara takmıyor yani.

Evet, doğru anlamışsınız.

Zaten bu videoda da 9 pin USB portlarını takmak için çoklayıcı kullanılmış. Doğrudan anakarttaki portlara takmıyor yani.
Anakartımda kaç adet 5v ARGB soketi var nasıl öğrenebilirim çünkü birtanesi sıvı soğutucunun fanlarına gidicek, sıvı soğutucum asus marka olduğu için onu kontrolcüye bağlamıyacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı