11 bin TL'ye bilgisayar toplamak

hebevnejs

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bende bir dizüstü bilgisayar var fakat ben masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Şu anda kenarda biriktirdiğim 11 bin TL var. Dizüstü bilgisayarı da satıp daha fazla para ile daha güzel bir bilgisayar toplamak istiyorum fakat bilgisayarımın ne kadar olduğunu, hanngi model olduğunu bile bilmiyorum (bilgisayarım HP). 2 konuda da yardımcı olursanız cok sevınırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bende bir dizüstü bilgisayar var fakat ben masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Şu anda kenarda biriktirdiğim 11 bin TL var. Dizüstü bilgisayarı da satıp daha fazla para ile daha güzel bir bilgisayar toplamak istiyorum fakat bilgisayarımın ne kadar olduğunu, hanngi model olduğunu bile bilmiyorum (bilgisayarım HP). 2 konuda da yardımcı olursanız cok sevınırım.

Başlat menüsüne DxDiag yazarak ekran görüntüsü atarsanız en azından bir fikrimiz olabilir bilgisayarınızın değeri için.

Başlat menüsüne DxDiag yazarak ekran görüntüsü atarsanız en azından bir fikrimiz olabilir bilgisayarınızın değeri için.
tamamdır bır dakıka dedığınızı hemen uyguluyorum

1679252074211.png

arkadaşlar kusura bakmayın bilgisayarlarda fazla bır sey anlamıyorum

Para etmeyecek bir bilgisayar mı yoksa ? (Cevap gelmediği için sordum)

Son düzenleme:
Tamamdır bır dakıka dedığınızı hemen uyguluyorum.

Eki Görüntüle 1707913

Arkadaşlar kusura bakmayın bilgisayarlarda fazla bır şey anlamıyorum.

Para etmeyecek bir bilgisayar mı yoksa? (cevap gelmediği için sordum)

Muhtemelen istediğiniz bilgisayardan daha fazla eder, işlemciniz ve markanızla yan yana arama yaptığımda 13 bin TL'den başlıyor bu işlemciyi kullanan HP laptoplar sıfır olarak. Muhtemelen rahatlıkla 9-10 bin TL'ye satarsınız. Açıkçası hazır sistem satan birçok site var. Muhtemelen bütçeniz 19-20 bin TL civarlarında olur bu bilgisayarı satarsanız diye düşünüyorum. Hazır sistem sitelerinden(6-7 tane var rahat böyle site) 15-20 bin aralığında sistemler bakıp buraya atabilirsiniz. Bizde değerlendiririz hocam.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok minnettarım,sizce parayı ekran kartına mı ağırlık vermeliyim yoksa monitör vb. ine mi ?

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok minnettarım, sizce parayı ekran kartına mı ağırlık vermeliyim yoksa monitör vb. ine mi?

Dengeli bir şekilde gitmenizi tavsiye ederim, çünkü monitörler artık eskisi gibi ucuz bulunamıyor.

Laptopu satması uzun sürebilir, bu yüzden elden yavaş yavaş parça toplamaya başlamak indirim yakaladıkça mantıklı olabilir.
İyi bir ekran kartı şu anda internete özel 6500 TL civarı kaçırmayın derim mesela.

@Yszuf varsa iyi bildiğiniz bir şey yazın hocam gülüp geçmeyin, bir faydanız dokunsun.

Tamamdır çok teşekkür ederim,izninizle bir soru daha sorabilir miyim ? (Apple ürünleri ile ilgili) Kusura bakmayın zamanınızı aldım

Dengeli bir şekilde gitmenizi tavsiye ederim, çünkü monitörler artık eskisi gibi ucuz bulunamıyor.

Laptopu satması uzun sürebilir, bu yüzden elden yavaş yavaş parça toplamaya başlamak indirim yakaladıkça mantıklı olabilir.
İyi bir ekran kartı şu anda internete özel 6500 TL civarı kaçırmayın derim mesela.

@Yszuf varsa iyi bildiğiniz bir şey yazın hocam gülüp geçmeyin, bir faydanız dokunsun.
Bilgisayarın ekran kartı, hangi yıl alındığı gibi şeyler bilinmeden (ve modeli) fiyat hakkında bir şey söylenemez. Parayı ekran kartına ver, monitör o kadar önemli bir detay değil.

Bilgisayarın ekran kartı, hangi yıl alındığı gibi şeyler bilinmeden (ve modeli) fiyat hakkında bir şey söylenemez. Parayı ekran kartına ver, monitör o kadar önemli bir detay değil.

Zaten o yüzden tam fiyat söylemeyip sürekli eksik söylüyorum, panelinden tutun hertzine kadar monitör önemli bir detay, baştan düzgün bir monitör alırsa çok uzun yıllar boyunca kullanır(belki 10 yıl), ekran kartı illaki eskiyecek ve 3-5 yıl sonra yenisini mi alsam dedirtecek bir parça. İkisini dengeli gitmek mantıklı olur. İkisine de 5K harcasın demiyorum. Tutup RX6700 gibi bir ekran kartına 1080p TN panel 60Hz 5ms monitör de bağlamanın pek bir mantığı da yok ama.

@hebevnejs hocam illaki bilgisayarın bir tarafında kodu vs. yazıyordur. Bakıp piyasadan fiyat kontrolü yapın laptop için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı