11. sınıf 2. dönem MF öğrencisi ne yapmalı?

Bilal Uysal

Hectopat
Merhaba, 11.sınıf MF öğrencisiyim her 11.sınıf öğrencisi gibi ben de stres olmaya başladım ortaokul zamanlarında bu kadar stres olanları görünce neden bu kadar stres oluyorlar alt tarafı sınav ne olacak diyordum, ama maalesef benim de başıma geldi. Konuya giriyorum, 11.sınıf MF öğrencisi olarak hedefim 40k yazılım mühendisliği biliyorum zor ama yapabileceğime inanıyorum. Okulumda bana bize destek olan bir hoca yok rehber hocası şu ana kadar hiç bilgi vermeye dahi danışmadı ne öğrendiysem Google, abilerime sorarak öğrendim.2.döneme gelene kadar TYT matematikten aşırı konum yok zaten 9.sınıf yarım dönem olacak şekilde var dikkatlice dinliyordum ben hiçbir zaman 9'da salmadım ama pandemi olduktan sonra her şey değişti. 10.sınıf neredeyse hiç yok. Yaz tatili sonuna kadar TYT bitirmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.Ssizden bilgi almak istedim aranızda bana şunu yap vs. diyen olursa çok memnun olurum. Hocalarım hep şey kafasındalar geç kaldınız 11 başında başlamanız gerekiyordu gibi cümleler kuruyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

Erken başlamak daha iyi olurdu ama asla geç değil. 10. sınıf konularını ders ders ayırarak bir kağıda yazın. Düzenli bir program oluşturun. Program sizin özel yaşantınıza bağlı. Çok gevşetmeden ama aşırı da sıkmadan çalışın. Bunun yanında şimdiden paragraf çözmeyi unutmayın. Her ne kadar sayısalcı da olsanız TYT'de paragraf çözeceksiniz.
Ayrıca okul derslerini sakın boşlamayın. 11 ve 12'yi okulda öğrenirseniz 9 ve 10'a daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Ama benim tavsiyem eşit bir şekilde çalışmak. Malum 12. sınıf kimyası, biyolojisi fiziği ve matematiği kolay değil. Ama bunları bir sisteme koyarsanız işiniz çok kolaylaşır.

Erken başlamak daha iyi olurdu ama asla geç değil. 10. sınıf konularını ders ders ayırarak bir kağıda yazın. Düzenli bir program oluşturun. Program sizin özel yaşantınıza bağlı. Çok gevşetmeden ama aşırı da sıkmadan çalışın. Bunun yanında şimdiden paragraf çözmeyi unutmayın. Her ne kadar sayısalcı da olsanız TYT'de paragraf çözeceksiniz.
Ayrıca okul derslerini sakın boşlamayın. 11 ve 12'yi okulda öğrenirseniz 9 ve 10'a daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Ama benim tavsiyem eşit bir şekilde çalışmak. Malum 12. sınıf kimyası, biyolojisi fiziği ve matematiği kolay değil. Ama bunları bir sisteme koyarsanız işiniz çok kolaylaşır.

24 adımda TYT matematik adlı kitabım var onu bitirsem 9 ve 10.sınıfı bitirmiş olmuyor muyum zaten? Paragraf kitabı sipariş ettim hafta sonları erken saatlerde kalkıp paragraf çözmeyi planlıyorum sonra tekrar uyuyup kalktığımda TYT çalışmayı planlıyorum hafta içi 11.sınıf konularına çalışırım 11.sınıf malum çok önemli. Bu arada 24 adımda TYT matematik kitabının 5.adımındayım zaten genel olarak hatırladığım şeylermiş basit geldi tabii videolar izleyerek yaptım.12.sınıfta belki açık liseye geçip dershaneye gitmeyi planlıyorum. Önerebileceğin başka bir şey var mı? Kitap olarak hangi yayın almalıyım sence?

24 adımda TYT matematik adlı kitabım var onu bitirsem 9 ve 10.sınıfı bitirmiş olmuyor muyum zaten? Paragraf kitabı sipariş ettim hafta sonları erken saatlerde kalkıp paragraf çözmeyi planlıyorum sonra tekrar uyuyup kalktığımda TYT çalışmayı planlıyorum hafta içi 11.sınıf konularına çalışırım 11.sınıf malum çok önemli. Bu arada 24 adımda TYT matematik kitabının 5.adımındayım zaten genel olarak hatırladığım şeylermiş basit geldi tabii videolar izleyerek yaptım.12.sınıfta belki açık liseye geçip dershaneye gitmeyi planlıyorum. Önerebileceğin başka bir şey var mı? Kitap olarak hangi yayın almalıyım sence?
Eğer dediğiniz kitap TYT matematik konularının tamamını kapsıyorsa çözün. Ama yetmez.
Yayın tavsiyesi için seviyenizi görmeniz gerek. Bunun en güzel yolu da deneme alıp çözmektir. Denemedeki duruma göre yayın önerebiliriz. Ama orta seviyedeyim, yükselmek istiyorum diyorsanız, Çap, Bilgi Sarmal, Limit gibi yayınlara bakabilirsiniz. Aklımda şimdilik bunlar geldi.
Yok seviyem iyi diyorsanız, 3D, Acil, Apotemi, Orijinal gibi kitaplara bakabilirsiniz.

12. sınıfta açık liseye geçmeni öneriyorum ve benim hocam kanalında eksik konularını dinleyebilirsin. Ondan sonra hemen test çözmeye geçersin.

Açık lise düşünüyorum ama emin değilim yapamazsam korkusu var. Birkaç arkadaşım daha açık liseye geçecek galiba ama ben geçecek miyim bilmiyorum en azından geçersem dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Sence açık liseye geçersem bir faydası olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı