11. sınıf deneme tavsiyesi

YalkinY

Centipat
Merhabalar 11. sınıf biri olarak 11.sınıf konularını hallederken bir yandan paragraf-problem-TYT Türkçe-TYT mat şeklinde ilerliyorum. Eylül başı gibi bir TYT denemesi yapmıştım fakat sonuç ve süre benim moralimi büyük bir şekilde bozdu. Sizce her hafta sonu TYT denemesi çözmeli miyim? Bazı kaynaklar çözmemem konusunda ısrarcı?

Son düzenleyen: Moderatör:
12. sınıf olup da haftada bir çözmek bile bana saçma geliyor, siz bir de 11. sınıfsınız. Deneme olarak çözmenizi önermem çünkü hem moraliniz bozulur hem isteğiniz kaçar. Alın orta seviye normal paragraf ve problem kitabı onlardan çözün. Paragrafı süreli çözün, problemi ise yavaş yavaş ısınırsınız orada kasmaya gerek yok. Sonra iyi bir yol kat ettiğinizi düşündüğünüz zaman denemelere de başlarsınız.

12. sınıf olup da haftada bir çözmek bile bana saçma geliyor, siz bir de 11. sınıfsınız. Deneme olarak çözmenizi önermem çünkü hem moraliniz bozulur hem isteğiniz kaçar. Alın orta seviye normal paragraf ve problem kitabı onlardan çözün. Paragrafı süreli çözün, problemi ise yavaş yavaş ısınırsınız orada kasmaya gerek yok. Sonra iyi bir yol kat ettiğinizi düşündüğünüz zaman denemelere de başlarsınız.
Teşekkürler hocam cevabınız için o şekilde paragrafı sürekli bir şekilde çözüyorum zaten. Problem konusunda da başlangıçtan itibaren iyi bir yol katettim. Bazı arkadaşlarım kendi denemeler çözüyorlar, başka özele geçen arkadaşlarım da acaba ben de mi yapsam, yapsam mı hata mı yaparım gibi sorular için boğuluyordum teşekkür ederim

11.sınıfta deneme çözmenizi tercih etmem fakat illaki de çözeceğim derseniz ayda 1 olsun. Şu an deneme de düşük netler çıkabilir çok normal. Siz her gün paragraf ve problem çözmeye devam edin. Bende 11.sınıfım şuana kadar 1 tane deneme çözdüm.

Konularınız tam bitmeden TYT denemesi çözmeyin. Genelde 12.Sınıfta Ocak'tan sonra deneme çözmeyi tavsiye ederler ki katılıyorum bu duruma. Çözecekseniz de zamanlı çözün bana göre, denemedeki asıl amaç yaptığın net değil zamanı zamanına oturabiliyor musun sıkılmadan onu test etmek. Zaten çalışan biriyle çalışmayan birinin net değeri ortalama olarak belli oluyor.

Tyt netlerin nasıl, isteğin neresi? Denemeler için 11. sınıf erken değil. Ama hız konusunda problem yaşıyosan üstte arkadaşın dediği gibi ders denemeleri deneyebilirsin. Denemeler belki moralini bozabilir ama erkenden yapamadıklarınla yüzleşmek de önemli. Seni hırsa sokabilir. Hiç denemelere girmeyip 12. sınıfta bu netlerle yüzleşmek daha çok üzülmene neden olabilirdi belki de direk mezuna kalma gibi parazit düşünceye düşebilirdin

Teşekkürler hocam cevabınız için o şekilde paragrafı sürekli bir şekilde çözüyorum zaten. Problem konusunda da başlangıçtan itibaren iyi bir yol katettim. Bazı arkadaşlarım kendi denemeler çözüyorlar, başka özele geçen arkadaşlarım da acaba ben de mi yapsam, yapsam mı hata mı yaparım gibi sorular için boğuluyordum teşekkür ederim
Ben de 11. sınıfım, biz 2 haftada bir bazen 1 haftada bir deneme oluyoruz. Denemeler yanlışlarımın nerede olduğunu görmemi sağlıyor. O yüzden deneme çözmeyi 12'ye bırakma. Açıkçası oturup bir konuyu çalışmaktansa denemedeki yanlışlarımın üzerine gittiğimde daha çok şey öğreniyorum.

Paragraf, matematik çözsen yeterlidir 11. sınıfta. Fazlasına gerek yok. Çünkü 11. sınıf AYT'nin temelini oluşturuyor. 11. sınıfı iyice temize, sonra TYT'yi halledersin. Sana önerim, 11. sınıfta en az 2 paragraf ve matematik kitabı bitirmen olur. Başarılar dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı